Nogomet

"Tko kaže da ne možemo trčati?"

Bernard Jurišić • srijeda, 11.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Nekoliko sati uoči odlaska u Klagenfurt na upoznavanje sa stadionom koji će ugostiti Hrvatsku i Njemačku u četvrtak, kapetan Niko Kovač zračio je optimizmom...

"Ova će utakmica za nas biti lakša jer smo u prvoj utakmici imali psihički pritisak, što se i vidjelo. Trčali smo u grču jer je bila prva utakmica, držao nas je taj pritisak da smo morali dobiti pod svaku cijenu."

Jeste li upoznali Nijemce?
"Nijemce smo jučer vidjeli, igraju kontrolirani sustav 4-4-2, svi surađuju, nitko se ne skriva. Svi su aktivni u fazi obrane, a prema naprijed imaju igrače koji rade višak. Trema koju smo imali u prvoj utakmici je nestala jer smo prvu utakmicu dobili i sigurno ćemo igrati puno slobodnije u četvrtak."

Koji je recept za dobar rezultat protiv Njemačke?
"Sigurno ako budemo igrali kako smo uvijek igrali, bit će dobro. Ako budemo mogli što dulje držati igru kao u prvom dijelu kao Austrije, ali ako budemo preskakali i izbijali loptu bez cilja bit će teško. Četiri dana će proći između tih utakmica i ne vidim razloga da bude onako kao u drugom dijelu protiv Austrije."

Imate li vi koji ste rođeni u Njemačkoj ili oni koji igraju tamo dodatni motiv u četvrtak?
"Naravno da mi koji smo rođeni i ovi koji igraju u Njemačkoj da imamo dodatnu motivaciju, jer ljepše se vratiti u svoj klub kad pobijediš. Tko bi meni izdržao u Salzburgu da smo izgubili od Austrije? Ali najveća motivacija su tri boda, jer bi oni značili da smo prošli dalje.

Kako odgovoriti njemačkom sustavu s tri napadača?
"Svaki sustav ima svoj plus i svoj minus. Nijemci to dobro rade, da idu po špagu, ali ako se mi budemo znali nametnuti kao što želimo, bit će i njima teško. Ja njih cijenim i poštujem, ali mi smo jedna nezgodna momčad i s nama je teško igrati, osjetili su to mnogi. Ne zaboravite da su i Talijani izgubili 3:0 od Nizozemske, znači dogodi se, ne samo nama nego i svjetskim prvacima."

Možemo li s količinom trke protiv Austrije računati na uspjeh protiv Nijemaca?
"Ne znam zašto svi misle da mi ne možemo trčati? Vidio sam Uefinu statistiku, vidi se da smo na razini svih ostalih. Vremenska prognoza je važna, vidio sam da bi trebalo biti 15 stupnjeva što bi nam moglo olakšati jer teško je trčati po suncu, već su se neke druge reprezentacije žalile da je ovaj termin u 18 sati težak kad je jako sunce."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!