Nogomet

Raspucali se Francuzi

Maja Giljanović • srijeda, 11.06.2008.

Tisuću navijača aplauzom je pozdravilo Patricka Vieiru i Thierry Henryja koji su nakon propuštene utakmice i remija na otvaranju Skupine C protiv čvrstih Rumunja na jučerašnjem večernjem treningu odradili 45 minuta protiv lokalne "momčadi" kojeg je inače Francuska dobila sa 7:0...

Les Bleus su Švicarce sredili pogocima upravo Henryja odnosno Nasrija, Evre, Diarre, Govoua i Gomisa na pet asistencija prvog strijelca Francuske, a Raymonda Domenecha mora da je umalo strefio neoprezan start suparnika koji je 30-godišnjaka ostavio punih pet minuta izvaljenog na travnjaku.

Nasreću ozljede na koncu nije bilo niti je pogoršana ova misteriozna zbog koje je Barcelonin napadač propustio četiri dana treninga pa će, čini se, biti spreman u petak sučeliti se Nizozemcima u Bernu.

Što se Vieire tiče - njegovo je stanje bolje, međutim, ne i dobro - francuski je kapetan u par navrata zapucao na branku, ali je u duelima često ostajao korak prekratak - Jeremy Toulalan stoga će se, osobito jer protiv Lyonovog veznjaka zapravo protiv Rumunjske nije bilo veće zamjerke, po svemu sudeći, suprotstaviti i Nizozemcima. Vieira se inače oporavlja od povrede bedrenog mišića zadobivene još 30. svibnja.

Igrali su, pak, još Frey te Lyon u malom - Clerc, Squillaci i Boumsong.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!