Nogomet

Pokazali smo da smo prava momčad"

Goran Tomičić • četvrtak, 12.06.2008.

Hrvatska je protiv Njemačke fantastičnom igrom upisala drugu pobjedu na Europskom prvenstvu. Igrači su nakon utakmice istaknuli koliko su nadigrali Njemačku, a izbornik Bilić naglasio je da niti jedan igrač nije podbacio...

Luka Modrić proglašen je igračem utakmice: "Puno mi znači ova pobjeda. Hvala Bogu da smo odlično odigrali. Puno su nas kritizirali nakon prve utakmice. Ušli smo puni motiva i pokazali da smo prava momčad. Najvažnije je da smo osigurali prolaz i treba u svakoj utakmici dati sve od sebe. Vjerujem da neće biti opuštanja."

"Nakon Austrije smo obećali bolju igru. Ovo je velika pobjeda jer smo pokazali da možemo protiv najboljih. Svaka čast svima na ovome", izjavio je Josip Šimunić.

"Znali smo da je prva utakmica najteža i dobili smo je. Bilo je puno kritika, ali znali smo da ćemo danas igrati lakše i tečnije. Mislim da smo u svakom segmentu igre nadigrali Njemačku i dokazali smo da imamo momčad koja može igrati protiv svakoga. Odlično mi je igrati na ovoj poziciji. U sredini smo napravili pritisak i oni nisu mogli razviti svoju igru. Obrana je odigrala fantastično. Ne mogu se sjetiti ni jedne njihove prilike osim pogotka", misli Niko Kranjčar.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ivica Olić: "Bila je to teška utakmica. Gol ispada lagan, ali da ih bar bude još takvih na Europskom prvenstvu. Igrali smo dobro i zasluženo smo pobijedili."

Njemačka obrana nije mogla zaustaviti Ivana Rakitića: "Odigrali smo sjajno i pobjeda je zaslužena. Možemo biti zadovoljni. Što se tiče moje igre, uvijek govorim da je učinak momčadi važniji od pojedinca."

Naravno, zadovoljan je bio i Slaven Bilić: "Bila je to teška i otvorena utakmica. Potpuno smo dominirali. Dobro smo zatvarali bokove, a obrana je svoj posao odradila fantastično. Ne može se pobijediti ako jedan igrač podbaci, a to se nama nije dogodilo. Austriju nismo pobijedili, ali bili smo pod pritiskom. Oni nisu loša momčad i bit će težak protivnik Njemačkoj i Poljskoj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!