Ostali sportovi

Ivana Maranić jedina do finala

Jadranka Pongrac • petak, 13.06.2008.

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske, 7.i 8. lipnja, nastupila je na Međunarodnom juniorskom A turniru u austrijskom Leibnitzu. U izuzetno jakoj konkurenciji, kao jednog od niza juniorskih turnira, nastupilo je 312 natjecatelja do 20 godina iz 14 zemalja (Austrija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Iran, Italija, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Turska)...

Do bodova i kvalifikacija za Europsko prvenstvo za juniore i juniorke pokušale su doći i reprezentativke Hrvatske. U sastavu ženske juniorske reprezentacije nastupilo je pet natjecateljica: Ivana Maranić, Marija Ćosić, Andrea Đaković iz JK Panda Zagreb, Vesna Beljić iz JK Lika Zagreb te Anđela Telesmanić iz JK Dubrovnik 1966.

Jedini rezultat vrijedan spomena svakako je bio onaj mlade natjecateljice Ivane Maranić. Ivana je nakon uspješne prošlogodišnje kadetske sezone prešla u juniorsku konkurenciju i odmah zabilježila rezultat vrijedan spomena. Sa tri uvjerljive pobjede nad reprezentativkama Mađarske, Turske i Rusije ušla je u finale kategorije -78 kg. Na žalost u finalnoj je borbi morala čestitati ovaj puta boljoj natjecateljici iz Nizozemske i osvojila drugo mjesto. Ovim rezultatom Ivana je osigurala svoju kartu za nastup na Europskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu. Ostale naše reprezentativke nisu zabilježile pobjede i ispale su u prvom kolu. Nadamo se boljoj sportskoj sreći na sljedećem turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!