Nogomet

Porto se nada Ligi prvaka

Zvonimir Šimunović • petak, 13.06.2008.

Portugalski prvak Porto i dalje ostaje u igri za nastup u Ligi prvaka. Naime, Žalbeno vijeće Uefe usvojilo je žalbu Portugalaca na odluku kojom im se zabranjuje igranje u narednoj sezoni najjačeg klupskog natjecanja, zbog podmićivanja sudaca u portugalskom prvenstvu....

Podsjetimo, disciplinarno tijelo Uefe je prije desetak dana kaznilo Porto zabranom igranja u Ligi prvaka u sezoni 2008./09., nakon što su čelnici europskog prvaka iz 2004. priznali umiješanost u skandal oko podmićivanja sudaca u portugalskom prvenstvu, baš u sezoni kada je osvojen europski naslov. Međutim, Žalbeno vijeće krovne europske nogometne organizacije usvojilo je Portovu pritužbu na takvu odluku.

Sada se slučaj vraća na instancu disciplinarnog tijela koje će opet razmatrati sve optužbe i relevantne dokaze te odlučiti o eventualnoj novoj (staroj) kazni.

Osim Uefe, i Portugalski nogometni savez je kaznio Porto oduzimanjem šest bodova te novčanom kaznom za predsjednika kluba. Na tu odluku nitko se nije žalio jer je Porto i unatoč kazni uvjerljivo osvojio naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!