Nogomet

"Imali smo i malo sreće"

Ante Jukić • subota, 14.06.2008.
"Imali smo i malo sreće"
Foto: EPA

Još jedna odlična predstava njegovih igrača ponovno je navukla osmjeh na lice Marca van Bastena, ali svjestan je nizozemski izbornik da je još dugačak put pred njima...

Dvije utakmice, šest bodova, ukupno sedam "komada" velikanima, što Italija i Francuska definitivno jesu. Ipak, Marco van Basten "spušta loptu na zemlju", priznajući da je njegovu reprezentaciju malo i "pomazila" sreća, iako bi većina izbornika u ovakvim trenucima teško zadržavala emocije.

"Treba biti iskren i reći da smo večeras imali i malo sreće. Zabili smo golove u pravim trenucima i to nam je otvorilo put do ovako uvjerljive pobjede", smireno je komentirao dvoboj s Francuskom nekadašnji centarfor Milana i nizozemske reprezentacije.

Van Basten je svjestan da je njegova momčad imala nekoliko slabijih razdoblja tijekom utakmice, ali je istaknuo pozitivne "role" Robbena i Van Persieja, koji su unijeli dosta živosti svojim ulaskom u drugom dijelu.

"Počeli smo dobro, ali smo tada postali prepasivni, tako da su nas Francuzi dosta pritisnuli krajem prvog i početkom drugog dijela. Ipak, i u trenucima njihove dominacije bili smo opasni po gol, za što velike zasluge idu Robbenu i Van Persieju", zaključio je van Basten.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!