Nogomet

"Možemo postići nešto jako lijepo"

Ivor Krapac • subota, 14.06.2008.
"Možemo postići nešto jako lijepo"
Foto: Davor Sajko

Dvije uvjerljive pobjede nad zvučnim suparnicima, Talijanima i Francuzima, nisu mogle izazvati ništa drugo osim oduševljenja u taboru nizozemske reprezentacije. Izabranici Marca van Bastena su nakon dva kola osigurali put u četvrtfinale s prvog mjesta skupine C, a Dirk Kuyt, jedan od njihovih dosadašnjih glavnih junaka na Euru, najavljuje da su spremni i za više...

Dirk Kuyt vjerojatno ne bi ni bio u početnom sastavu u prve dvije utakmice Eura da je Robin van Persie bio potpuno spreman nakon oporavka od ozljede, no iznenadnu pruženu priliku Liverpoolov je veznjak odlično iskoristio u obje utakmice. U petak navečer protiv Francuza i s najkonkretnijim mogućim doprinosom - prvim pogotkom na utakmici već u devetoj minuti.

"Odličan je osjećaj sudjelovati i pomoći u ključnim trenucima utakmice. No, najljepša stvar ipak je pobjeđivati u velikim utakmicama kakve su bile ove dvije za nama", komentirao je Kuyt nakon uvjerljivih 4:1 protiv Francuza u razgovoru za Uefinu službenu stranicu Eura, dodajući i da mu je drago što je u oba dosadašnja nizozemska nastupa na EP-u dobio priliku zaigrati otpočetka: "Kada pored toga budem u važnoj ulozi asistencijama i pogotkom, zadovoljstvo je dvostruko jače."

Na ofanzivnoj poziciji na desnoj strani veznog reda izbornik Van Basten zasad nema razloga razmišljati o promjenama u početnom sastavu. Iako postoje i druge opcije, Kuyt čvrsto drži svoje mjesto, a nada se da će i on i momčad nastaviti kako su počeli.

"Osjećamo da ovdje možemo postići nešto jako lijepo", zaključio je 27-godišnji Liverpoolov veznjak: "Odigrali smo dvije odlične utakmice, a sada moramo razmišljati i o idućem koraku. Svi želimo ostvariti nešto jako lijepo, uvjeren sam da i možemo, no ne smijemo gledati puno unaprijed."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!