Nogomet

Knežević: "Ponosni smo zbog navijača"

Bernard Jurišić • subota, 14.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Dario Knežević vrlo je blizu početnom sastavu hrvatske nogometne reprezentacije za Poljsku. Izbornik Bilić danas je potvrdio da će poštedjeti one kojima prijeti drugi žuti karton, a to su i dvojica standardnih stopera...

Dario Knežević na svom je prvom velikom natjecanju već nastupio u obje utakmice. I protiv Austrije i protiv Njemačke stoper Livorna je ušao učvrstiti obranu, kako bi se sačuvalo vodstvo i pobjeda.

"Odigrali odličnu utakmicu protiv Njemačke, nakon prve protiv Austrije koju smo bili svjesni da nismo igrali kako možemo. Nakon Njemačke možemo biti sretni ne samo zbog bodova, nego i zbog odlične utakmice koju smo odigrali."

Kako ste se osjećali u zadnjih desetak minuta svoje najveće utakmice u karijeri?
"Nije bilo ugodno tih zadnjih 5 minuta kad su nas malo stisli, ali na kraju je sve super ispalo. Bilić me prije ulaska nije na ništa posebno upozorio, rekao je da svaki od nas trojice uzmemo svog igrača iz špice njihovog napada."

Očekujete li da ćete zaigrati i protiv Poljaka?
"Sastav za Poljsku se još ne zna. Logično je sačuvati igrače s kartonima, jer nam je puno važnije četvrtfinale. Poljake ćemo ozbiljno shvatiti jer je motiv dobiti na Euru uvijek nazočan. Vidjeli smo da su Poljaci kvalitetna momčad i prošli su suvereno kroz kvalifikacije. Još uvijek mogu proći i sigurno će biti motivirani. Bit će to teška utakmica, no mi možemo odigrati opuštenije jer nemamo što izgubiti."

Tko je na vas ostavio najbolji dojam zasad i smatrate li da suci previše štite napadače u odnosu na obrambene igrače?
"Mislim da su napadači previše zaštićeni, sviraju se sumnjivi jedanaesterci, ali vjerojatno su suci dobili takve naputke. Nizozemska gol-razlika od 7:1 govori samo za sebe, mi, Portugalci i Nizozemci mislim da smo najviše pokazali."

Koga biste radije u polufinalu, Čehe ili Turke?
"I ja bih radije Češku."

Navijači su fantastični, osjećate li njihovu podršku?
"Nikad nije bila upitna podrška naših navijača i to stvarno veseli. Svi nam govore da je u Hrvatskoj bila ludnica i na to smo stvarno ponosni i sretni zbog toga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!