Nogomet

Scolari: "Njemačka je i dalje najveći favorit"

Mihaela Bradovski • subota, 14.06.2008.

Iako su na jučerašnjoj press-konferenciji najavili kako će o protivniku u četvrtini finala početi razmišljati tek nakon Švicarske, izbornik Scolari na današnjoj je konferenciji ipak rekao nekoliko riječi o njemačkoj reprezentaciji, vjerujući kako će upravo protiv nje zaigrati 19. lipnja u Baselu...

Još prošlog tjedna izbornik Portugala Luiz Felipe Scolari označio je Njemačku glavnim i najvećim favoritom za naslov prvaka. Mišljenje nije promijenio niti nakon poraza 2:1 od Hrvatske. "Taktički nema nikoga boljeg od Nijemaca. Protiv Hrvatske to nije bila ista ona momčad koja je uvjerljivo pobijedila Poljsku. U četvrtini finala bit će nam jako nezgodan protivnik, siguran sam da si neće dopustiti izdanje od četvrtka, a mi uvijek imamo problema s momčadima kao što je Njemačka. Ipak, ukoliko mi odigramo najbolje što možemo, a posluži nas i sreća, možemo pobijediti bilo koga."

Vratar Ricardo, koji se uz izbornika pojavljuje na gotovo svakoj konferenciji, ipak nije toliko uvjeren kako će Njemačka bez problema proći u iduću fazu natjecanja. "Mislim da se ne bismo trebali fokusirati samo na Njemačku. I Poljska i Austrija još uvijek imaju šanse. Vidio sam svašta u nogometu, nikad ne valja unaprijed zaključivati."

Na pitanje o protivniku kojeg bi željeli dobiti ako izbore polufinale nisu željeli odgovoriti, priču su ponovno vratili na posljednji susret u skupini i Švicarsku. "Uvijek postoje stvari koje treba popraviti. Uvijek nešto u prošloj utakmici nije bilo dobro i na te ćemo se stvari fokusirati u susretu s domaćinima. Naravno da ćemo ići po sva tri boda jer želimo stvoriti naviku pobjeđivanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!