Nogomet

Talijani vjeruju u nizozemsko poštenje

Ivana Spahija • subota, 14.06.2008.

Remi protiv Rumunjske u susretu drugog kola skupine C doveo je reprezentaciju Italije na sam rub ispadanja s Eura. Sudbina Azzurra sada je u tuđim rukama. Ukoliko Rumunji slave nad već sigurnom Nizozemskom, Talijani će se oprostiti od prvenstva. Roberto Donadoni vjeruje da će Oranje odigrati korektnu utakmicu...

Dvije blijede predstave u otvaranju Europskog prvenstva donijele su dosta glavobolje reprezentaciji Italije. Prilično loša igra i realizacija u ogledima s Rumunjskom i Nizozemskom dovele su Talijane do samog ruba, a u život ih može vratiti jedino pobjeda nad isto tako razočaravajućim Francuzima. No, Azzurrima ni pobjeda ne znači mnogo ukoliko se ne dogodi "čudo" i sigurna Nizozemska ne svlada Rumunjsku u drugom susretu C skupine, ili barem odigra neodlučeno.

Oranje su trijumfom nad Francuskom zapečatile prvo mjesto na ljestvici i osigurale miran put u četvrtfinale. Logično bi bilo da protiv Rumunjske ne istrči najbolja postava Nizozemske te da Van Basten poštedi neke igrače i sačuva ih za četvrtfinale. Roberto Donadoni vjeruje da će Nizozemci dati sve od sebe u utakmici s Rumunjskom.

"Poznajem Marca van Bastena, to je iskren, pošten i kompetentan čovjek i te njegove kvalitete su nam garancija poštenja", rekao je Donadoni i potom dao primjer kada su Talijani odigrali pošteno iako su već prije zaslužili plasman u idući krug natjecanja: "Na Euru 2000. godine već smo se bili kvalificirali, u susret protiv Švedske ušli smo s brojnim rezervnim igračima, ali i pobijedili, bilo je 2:0 za nas."

Za razliku od drugih čelnika talijanskog nogometnog saveza, Donadoni ne vjeruje u "zavjeru protiv Italije" i misli su mu usmjerene samo na utakmicu protiv Francuske. Talijanskog izbornika ponovno muče problemi s napadačima, tako bi se umjesto (neučinkovitih) Del Piera i Tonija u napadu Azzurra mogli naći Cassano i Di Natale.

Donadoni se ne zabrinjava zbog brojnih kombinacija koje iskušava na terenu, ali pitanje je hoće li se moći suočiti s kritikama i predbacivanjima ako Italija podbaci i protiv Francuske te ovogodišnji Euro napusti bez ijedne pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!