Nogomet

Ibrahimović obnovio ozljedu

Martina Oštrić • nedjelja, 15.06.2008.
Ibrahimović obnovio ozljedu
Foto: Davor Sajko

Unatoč obnavljanju ozljede koljena, Švedski izbornik ipak očekuje Zlatana Ibrahimovića u početnoj postavi posljednje utakmice skupine D, koja bi Švedsku pobjedom odvela u drugi krug europskog prvenstva...

Nakon postignutog pogotka u porazu njegove reprezentacije od Španjolske, Zlatan Ibrahimović zbog obnovljene ozljede koljena morao je biti zamijenjen na poluvremenu utakmice. Ipak, izbornik Šveđana Lars Lagerback nada se kako će napadač moći nastupiti u posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja protiv Rusije koja za Švedsku znači „sve ili ništa“.

“Već nakon pet ili deset minuta sam osjetio bolove u koljenu, pa smo se odlučili za zamjenu kako ne bismo ništa riskirali“ izjavio je Zlatan koji se još od početka turnira žali kako mu koljeno stalno otiče. „Morat ću nastaviti iako je jasno da se ozljeda pogoršava“.

Izbornik Lagerback rekao je da nije vjerovao da je ozljeda toliko ozbiljna. „U pauzi smo imali kratki razgovor nakon kojeg smo odlučili da je bolje da ga izvadimo iz igre nego da riskiramo pogoršanje ozljede imajući na umu kako nas čeka još jedna utakmica“.

Ibrahimović je drugom pogotkom na Euru poravnao rezultat na 1:1, no nakon što je na poluvremenu zamijenjen Werderovim Markusom Rosenbergom švedska je reprezentacija izgubila konce u napadu, čime je Španjolcima dopustila da preuzme inicijativu u meču.

„Ne znam jesmo li previše ovisni o njemu, ali on je prvoklasni igrač, i normalno je da s njim na terenu imamo veće šanse za pobjedu nego bez njega“ nahvalio je Lagerback svog napadača za kojeg je i njegov španjolski kolega Aragones imao samo riječi hvale. „Ibrahimović je igrač koji može sve. Ponekad se čini da ne radi ništa, ali kad treba, on zabije“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!