Nogomet

Pobjeda ili penali?

Goran Markuš • nedjelja, 15.06.2008.
Pobjeda ili penali?
Foto: HB-Press-Agency

Današnji susret reprezentacija Češke i Turske za jedne od njih zasigurno će biti i posljednji na ovom Europskom prvenstvu. Češki trener, Karel Bruckner svjestan je važnosti današnje utakmice stoga bismo mogli očekivati i ponešto otvoreniju prvu postavu od one koju smo vidjeli na prva dva susreta…

Prema novim UEFA-inim pravilima ukoliko u posljednjem, trećem susretu u skupinama igraju dvije momčadi sa jednakim brojem bodova, jednakom gol razlikom i jednakim brojem postignutih golova uslijediti će pucanje penala koje odlučuje o pobjedniku susreta.

Upravo ovakav raspet mogao bi dočekati reprezentacije Češke i Turske koje su u prve dvije utakmice uspjele skupiti tri boda uz 2:3 gol-razliku. "Cijela momčad misli da možemo pobijediti u 90 minuta, no to ne znači da se bojimo penala. Svi igramo u ligama gdje je pritisak svakodnevan stoga se svi znamo nositi s njime. Ipak, naš cilj je pobijediti prije nego što dođe do toga", izjavio je na jutarnjoj novinarskoj konferenciji kapetan češke reprezentacije, Tomas Ujfalusi.

Ovakve i slične izjave daju nam nagovijestiti kako bi u današnju utakmicu izbornik češke reprezentacije, Karel Bruckner mogao poslati nešto otvoreniju ekipu sa dvojicom napadača. Izrazito obrambena češka postava u prva dva susreta nije se pokazala naročito efikasnom. Tako je u prvom susretu Češka došla do prvog pogotka tek nakon zamjene iskusnog Jana Kollera sa mlađahnim Vaclavom Sverkošom.

Ulazak Milana Baroša u prvu postavu na prošlom susretu protiv Portugala pokazao se odličnim potezom za Češku koja je izgledala mnogo agresivnije i kompetentnije i upravo bi to mogao biti vodič kojim će se poslužiti Bruckner prilikom slaganja momčadi za današnji ogled protiv reprezentacije Turske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!