Nogomet

Rui Costa: "S Ronaldom do kraja"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.06.2008.
Rui Costa: "S Ronaldom do kraja"
Foto: EPA

Bivši portugalski reprezentativac Rui Costa vjeruje kako Felipe Scolari i njegova momčad mogu do finala i naslova na ovom Euru. Ključan će, prema njegovom mišljenju, biti talent Cristiana Ronalda, najboljeg igrača svijeta...

Rui Costa bio je jedan od vodećih igrača portugalske "zlatne generacije", reprezentacije do 20 godine koja je osvojila naslov svjetskih prvaka 1989. i 1991. godine. Bivši igrač Milana, 36-godišnji playmaker, uvjeren je kako trenutna generacija, predvođena Cristianom Ronaldom može do toliko željenog trofeja.

"Današnji Portugal je uistinu snažan. Ukoliko uspiju svoje individualne kvalitete uklopiti u momčadski duh, mislim da možemo napokon biti najbolji u Europi. Pod vodstvom Felipea Scolarija reprezentacija radi jako dobro. No ponavljam, važno je da igrači razmišljaju kao momčad, ne kao individualci."

Portugal je u uvodnom susretu "slomio" reprezentaciju Turske, a Ronaldo je bio jedan od najboljih igrača te večeri. "Uvjeren sam kako će Ronaldo na ovome prvenstvu nastaviti svoju golgeterski niz i potvrditi radi čega je najbolji na svijetu. Potpuno je koncentriran na ovo prvenstvo, iza njega je sjajna sezona i on je toga svjestan, takav pun samopouzdanja ispunit će sve što se od njega očekuje i odvesti Portugal do samog kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!