Automoto

Dok neki slave drugi tuguju

Goran Markuš • nedjelja, 15.06.2008.
Dok neki slave drugi tuguju

Završio je još jedan zanimljiv WTCC vikend, a od Chevroletovih vozača samo Alan Menu može biti zadovoljan rezultatima ostvarenim u Brnu dok će Rob Huff i Nicola Larini pokušati čim prije zaboraviti ove nesretne češke dane…

Odličnom vožnjom na prvoj utrci Švicarac Alan Menu je uspio sačuvati svoje gume što se kasnije pokazalo presudnim. Savršenom završnicom izborio je odlično treće mjesto na utrci gdje su automobili s pogonom na stražnje kotače imali veliku prednost pred ostalima.

"Vrlo sam sretan plasmanom u prvoj utrci i iskreno mislim da je to bila možda i moja najbolja utrka ove sezone. Kako u prvim krugovima nisam ništa mogao protiv automobila s pogonom na stražnje kotače odlučio sam štedjeti gume što se kasnije isplatilo. Druga utrka je bila čista ludost i jedino što mogu reći je da bih se borio za pobjedu da nisam bio gurnut iz borbe", izjavio je očigledno zadovoljan Menu.

Nakon što je prvu utrku praktički završio nesretnim sudara, Rob Huff je u drugoj uspio izboriti odlično treće mjesto. Nažalost, za sve navijače Chevroleta Huff je diskvalificiran zbog korištenja plastičnog (umjesto metalnog) ležaja na spojnom dijelu sustava protiv proklizavanja koja ne donosi nikakvu praktičnu prednost automobilu.

"Nakon što mi je prva utrka uništena zbog zaista nepotrebnog sudara nadao sam se boljem nastupu na drugoj utrci. Unatoč izgubljenom stražnjem spojleru i padu za četiri mjesta čvrstom borbom uspio sam se vratiti na treće mjesto i zadržati ga do kraja utrke. Naravno, prije nego što sam se stigao proveseliti stigla je obavijest kako je moj automobil diskvalificiran zbog manjeg problema sa jednim od dijelova", poručio je očigledno razočaran Huff.

Za Nicolu Larinija ovo je zaista jedan od vikenda koji će čim prije pokušati zaboraviti. "Nakon što sam prvu utrku uspio dogurati samo do 11. mjesta u drugoj sam mogao doći do nekih značajnijih bodova. No tada je ponašanje ostalih vozača, koje mi uopće nije jasno, presudilo. Šteta, jedno vrijeme sam bio odmah iza Roba nakon čega je uslijedilo udaranje od strane nekoliko vozača što je potpuno uništilo moje šanse za većim uspjehom", izjavio je očigledno ljutit Larini.

Brno, prva utrka:
1. A. Zanardi – BMW 320si – 21:55.769 min
2. F. Porteiro – BMW 320si – +0.825 sec
3. A. Menu – Chevrolet Lacetti – +1.707 sec
4. A. Farfus – BMW 320si – +9.476 sec
5. J. Muller – BMW 320si – +12.184 sec

Brno, druga utrka:
1. G. Tarquini – SEAT Leon TDI – 22:04.109 min
2. A. Zanardi – BMW 320si – +0.360 sec
3. A. Farfus – BMW 320si – +5.718 sec
4. F. Porteiro – BMW 320si – +8.192 sec
5. Y. Muller – SEAT Leon TDI – +11.931 sec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!