Nogomet

Kuhn ponosno odlazi s klupe Švicarske

Duje Mogić • ponedjeljak, 16.06.2008.
Kuhn ponosno odlazi s klupe Švicarske
Foto: EPA

Utakmica između Švicarske i Portugala bila je lišena rezultatskog značaja jer je Portugal sigurno prvi, a domaćin Švicarska ne može pobjeći sa zadnjeg mjesta u skupini. No, Švicarci su željeli prirediti dostojan oproštaj izborniku Jakobu Kuhnu od švicarske klupe i igrači su uspjeli izvojevati pobjedu nad šarenim sastavom Portugala sa čak osam izmjena u prvoj momčadi...

Hakan Yakin pogodio je dvaput u drugom poluvremenu mrežu Ricarda za pobjedu Švicarske od 2:0. Golove kojima je donio prvu pobjedu svojoj momčadi na Euru je posvetio odlazećem izborniku Kuhnu. "Mislim da smo izborniku i navijačima dugovali pobjedu i danas smo pokazali da to možemo ostvariti. Razočarani smo zbog dva poraza, ali ovo nam je pomoglo da se malo oporavimo i smatram da je ovo dostojan oproštaj za njega", rekao je jedini švicarski strijelac ovogodišnjeg Eura.

Kuhn je večeras vodio Švicarce posljednji put i palicu će predati Ottmaru Hitzfeldu. Sada odlazi nakon sedam godina i o pobjedi je govorio s pomiješanim emocijama: "Naravno, ogromna je radost pobijediti ali tu su i suze razočaranja jer osjećam da smo zaslužili barem bod iz naše prve dvije utakmice. Ali, iako napuštamo Euro, ostvarili smo najvažnije - usrećili naše navijače."

S druge strane, ni trener poraženog Portugala ne očajava previše. Kao pobjednik skupine čeka rasplet skupine B i ime svog protivnika u četvrtfinalu sa svim igračima na raspolaganju. Osam novih imena istrčalo je u utakmici protiv Švicarske u odnosu na prve dvije. Zacrtani cilj plasmana u sljedeći krug je ostvario, glavne zvijezde je odmorio i nije previše zabrinut zbog poraza od 2:0.

"Momčad je igrala dobro. Nismo mogli tražiti više od onog što su pružili. Stvorili smo šanse , no nismo zabili. Ali, mi smo trebali pobijediti u prve dvije utakmice i to smo i učinili. Sad čekam protivnika sa kompletnom momčadi bez ozlijeđenih igrača", kaže Brazilac na klupi Portugala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!