Nogomet

Nakon poraza ljuti na suce

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.06.2008.

U trećem susretu u skupini A, reprezentacija Potugala u podosta šarenom sastavu izgubila je od domaćina Švicarske, a nakon poraza izbornik Luiz Felipe Scolari glavni je problem našao u sucima. Da su oni bili najslabiji pojedinci susreta složio se i Nani...

S osiguranim nastupom u četvrtfinalu Scolari je Švicarcima suprotstavio momčad sa osam novih igrača. Požalio se Brazilac na konferenciji nakon utakmice kako je pogriješio s promjenom sastava. "Za vrijeme utakmice, a posebno sada nakon nje, uvidio sam kako nismo smijeli ulaziti u toliki rizik. Na poluvremenu sam se zabrinuo, rekao sam igračima da ne ulaze u situacije za koje primijete da nisu normalne. Preuzimam krivicu za to što sam promijenio samo osam igrača, a trebao sam svih 11."

Scolari nije dopustio da se nakon susreta piše o narušenoj atmosferi i moralu momčadi. "U svlačionici smo prvenstveno razgovarali o tome kako smo izborili četvrtfinale. Igrači nisu sretni nakon poraza, ali su i dalje mirni jer znaju da smo se danas trebali boriti za rezultat da bismo pružili spektakularnu predstavu. Nisam više niti očekivao, po samom smo dolasku zapazili atmosferu i osjetili da dolazimo na veliku švicarsku zabavu."

Četvorica Portugalaca jučer su zaradila žute kartone, uključujući i standardnog Paula Ferreiru kojeg je Scolari iz igre povukao još u prvom poluvremenu. "Tada sam upozorio igrače da ne prilaze austrijskom sucu kako ne bi i oni zaradili smiješne opomene. Zabranio sam im bilo kakvu komunikaciju s Plautzom." Na Austrijanca i njegove pomoćnike ljuti su i zbog poništenog pogotka u 36. minuti iako su televizijske kamere otkrile kako Postiga nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Spomenuo je veznjak Nani i svoj pad u švicarskom šesnaestercu na početku susreta. "Možda bi stvari krenule pozitivno za nas da suci nisu sudili tako kako jesu. Nije nam jasna niti odluka kod kaznenog udarca za Švicarce." Niti Scolari niti Nani nisu željeli govoriti o stvarima koje u njihovoj momčadi nisu funkcionirale na ovom susretu, a takvih je bilo dosta. Neki igrači nisu pokazali zašto su među 23 najbolja svoje zemlje.

Trojac koji je odigrao bez greške i onako kako se od njih očekivalo, Bruno Alves, Miguel i Nani, nisu mogli sami do pobjede. Bruno Alves odlično je zamijenio Ricarda Carvalha, dok je Miguel potpuno zaustavio Vonlanthena i Barnettu. Prolazne ocjene zaslužili su još i vratar Ricardo koji je u prvom poluvremenu imao dvije odlične obrane, Miguel Veloso koji je u vezu donio čvrstinu, Ricardo Quaresma odigrao je dobro i na jednom i na drugom boku, te Helder Postiga.

Paulo Ferreira, Pepe, Fernando Meira, Raul Meireles i izmjene nisu pružili ništa konkretno, a neoprezni Meira skrivio je kazneni udarac za drugi Yakanov pogodak i konačnih 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!