Nogomet

Turski optimizam bez sedmorice 'lavova'

Tea Lokas • ponedjeljak, 16.06.2008.
Turski optimizam bez sedmorice 'lavova'
Foto: EPA

Teško će turskom izborniku Fatihu Terimu biti složiti početnu jedanaestorku za četvrtfinalni ogled s Hrvatima. Nakon posljednje utakmice u grupi protiv Čeha u kojoj su preokrenuli rezultat i plasirali se u četvrtfinale, ostale su "rupe" koje će vođa Turaka teško do petka zakrpati...

Turci su trenutno bez sedmorice igrača sposobnih za četvrtinu finala; dvojica su sigurno out zbog crvenog i dva žuta kartona, dok su petorica teže ili lakše ozlijeđeni. "Prva stvar koju sam vidio kad sam se ujutro probudio bio je popis od sedam igrača, što ozlijeđenih što suspendiranih" - riječi su turskog izbornika na mukama.

Najviše Turke brine ozljeda Emrea Gungora, braniča Galatasaraya koji je uvelike zaslužan za povratak iz zaostatka sa Česima. Gungor je zaradio istegnuće lisnog mišića i veliki je upitnik nad njegovim sudjelovanjem protiv Hrvatske. Kapetan Turske Emre Belozoglu vuče ozljedu tetive koljena još od Portugala; očekivalo se da će možda biti spreman već za Češku, no stanje se očito nije popravilo pa ostaje za vidjeti hoće li svojim iskustvom unaprijediti tursku igru u petak.

Veznjaka Tumera Metina zabrinjava ozljeda prepone, a upitni su i Servet Cetin te Gokhan Zan, dvojac koji se bori s ozljedama još od prve utakmice s Portugalom.

Vratar Volkan Demirel i Mehmet Aurelio su, pak, zasigurno 'van stroja' za četvrtfinale zbog zarađenog crvenog, odnosno drugog žutog kartona u utakmici protiv Čeha. Nije lako izborniku Terimu, no Turci su pokazali da su čuda itekako ostvariva, a u to vjeruje i sam izbornik: "Moji igrači su se borili kao lavovi i došli do pobjede. Suđeno nam je da dođemo do kraja, već sam rekao da bi nam odgovaralo igranje u finalu Eura. Da to zaslužujemo, potvrdit će i turski i neutralni navijači."

Izgleda da nije naišao ni na jednog od onoliko Hrvata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!