Nogomet

Kako su igrali: Klasnić za povijest

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 16.06.2008.
Kako su igrali: Klasnić za povijest
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je niz pričuva odigrao dobru utakmicu, pobjedu protiv Poljske sigurno ćemo najviše pamtiti po pogotku Ivana Klasnića koji je tako na najljepši način okrunio svoj povratak nakon teških zdravstvenih problema...

Vedran Runje: Fantastično iskoristio danu prigodu i pokazao se kao sjajna zamjena za Pletikosu. Pamtit ćemo obranu u završnici koja je spasila pobjedu, ali i u ostatku utakmice bio siguran, pouzdan, bez pogreške. Konačno pravi nastup u reprezentativnom dresu, takvog Runju smo čekali.

Dario Šimić: Rekorderu ne smijemo zamjeriti što je u ponekom trenutku bio malo "hrđav", svoj posao odradio je onako kako ga je odrađivao i u proteklih 98 nastupa - sigurno, profesionalno, čvrsto, odgovorno, bez spektakla, ali i bez pogrešaka.

Hrvoje Vejić: Solidan u obrani, malo zaigran u gradnji napada. Ne toliko dominantan kao Šimunić i Robert Kovač, ali solidna alternativa kad njih nema na raspolaganju.

Ivan Rakitić: Ok, iako sigurno može i puno bolje. Nije bilo ni pravog udarca ni pravog ubačaja, ali kada se sjetimo koliko ima godina i kakav udarac i "slobodnjak" zapravo ima - znamo da imamo "dragulja".

Ognjen Vukojević: Opravdao svoj status "maratonca", pretrčavši više od 11 kilometara, s time da je to uglavnom bio pametno uložen trud. Oštar, čvrst, neprelazan, upravo onakav kakvog ga želimo kao nasljednika Nike Kovača.

Nikola Pokrivač: Vrlo dobar, pokazao još jednom da dobro funkcionira s Vukojevićem i da Bilić nije pogriješio što ga je pozvao na Euro. U obrani čvrst i beskompromisan, u napadu može i bolje, no za prvi nastup na ovakvom natjecanju ocjena je više nego pozitivna.

Dario Knežević (do 27. minute): Zbog ozljede prerano napustio travnjak, ali stigao u pola sata pokazati da se na njega može računati na mjestu stopera. No, to smo znali i prije, Knežević je definitivno standardni dio ove reprezentacije.

Jerko Leko: Dakako da Leko nije ponudio prodore i ubačaje poput Srne, ali dobro je odradio ono što se od njega očekivalo. Čvrst u duelu, nekoliko dobrih poteza prema naprijed, dovoljno za Poljake.

Ivan Klasnić (do 75. minute): Junak, ne ove nogometne utakmice nego nogometnog svijeta. Nevjerojatan povratak nakon transplatacije bubrega danas je dovršen pogotkom na najvećoj pozornici, na Europskom prvenstvu. Killer je i inače odigrao dobru utakmicu, da nije bilo raspoloženog Boruca bilo bi i više od jednog pogotka na Klasnićevom kontu. Pokazao da se na njega može računati u četvrtfinalu.

Mladen Petrić (do 75. minute): Ne tako zapažen kao Klasnić. Trudi se, ali očito ga ne ide, leđa ga usporavaju da bude stopostotni Petrić kakvog znamo i koji je donio pobjedu na Wembleyju. Dojam je da će u nastavku Eura imati ulogu kao joker s klupe.

Danijel Pranjić: Igrač utakmice. Jedini koji je započeo sve tri utakmice, danas je odigrao vjerojatno najbolju za reprezentaciju. Asistent za pogodak još jednom, i time potvrdio da i na poziciji lijevog beka može biti itekako plodonosan u završnici. Zaustavio dobro sve poljske napade po svojoj strani i uputio nekoliko dobrih centaršuteva u sredinu, od kojih se ubacivanje za Klasnića pokazalo ključnim.

Vedran Ćorluka (od 27. minute): Konačno smo ga vidjeli i na mjestu stopera i definitivno nam je potvrdio ono čemu smo se nadali - Ćorluka može biti dominantan stoper i tu mu je vjerojatno budućnost u hrvatskom dresu.

Niko Kranjčar (od 75. minute): Premalo igrao da bi ostavio zapaženiji učinak, pamtimo tek par dobrih varki i činjenicu da ga je Bilić opet stavio u napad gdje će očito boraviti ostatak Eura.

Nikola Kalinić (od 75. minute): Poput Kranjčara, igrao premalo za ozbiljniju ocjenu. Ipak, minute na Euru sigurno će mu biti zlata vrijedne u nastavku karijere...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!