Nogomet

"Što Bilić dotakne, pretvara u zlato"

Marin Vuković • utorak, 17.06.2008.
"Što Bilić dotakne, pretvara u zlato"
Foto: Davor Sajko

Kako je Hrvatska sve svoje probleme riješila i prije posljednjeg kola, većina pozornosti medija bila je usmjerena na bečki sraz Austrije i Njemačke. Niti engleski mediji nisu bili iznimka, pa su najviše redaka potrošili na plasman Nijemaca u četvrtfinale, no nisu zaboravili istaknuti još jednu pobjedu Hrvatske koja stopostotnim učinkom nastavlja svoj uspješan nastup na Euru.

"Što god Slaven Bilić dotakne i dalje se pretvara u zlato", riječi su to kojima izvještaj s utakmice između Hrvatske i Poljske započinje izvjestitelj dnevnika Mail. List navodi kako je od poljskih nogometaša samo vratar Artur Boruc pružio otpor Hrvatskoj, ali ni on nije mogao zaustaviti udarac Ivana Klasnića.

Uvjerljivu pobjedu Hrvatske ističe i Guardian: "Bila je ovo šetnja za drugu momčad Hrvatske koja je do pobjede došla pogotkom Ivana Klasnića, koji je pak 13 mjeseci izbivao s travnjaka zbog transplantacije bubrega. Hrvatska je prva u skupini B s maksimalnih devet bodova i samo jednim primljenim golom. To je uspjeh koji šalje poruku svim ostalim reprezentacijama koje se nadaju naslovu europskog prvaka", piše u izvještaju uz opasku da hrvatski napad bez Eduarda da Silve nije tako opasan, iako su Hrvati uspjeli postići respektabilna četiri pogotka već u skupini.

BBC Sport piše kako će ova pobjeda donijeti puno samopouzdanja Bilićevoj momčadi prije polufinalnog dvoboja s Turskom, jer je usprkos devet izmjena u odnosu na sastav koji je svladao Njemačku ipak izborena pobjeda i održan stopostotni učinak. "Pobjeda je uveličana još jednim posebnim trenutkom, pogotkom Ivana Klasnića kojemu je prošle godine transplantiran bubreg. Njegova emocionalna proslava pogotka govorila je više od riječi", ističe BBC.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!