Nogomet

Rezerve koje to nisu

Maja Giljanović • utorak, 17.06.2008.
Rezerve koje to nisu
Foto: Davor Sajko

Treća pobjeda u trećem susretu unatoč pretumbanom sastavu - ne šale se Hrvati, a igrači trenutno u drugom planu pokazali su Slavenu Biliću da se na njih itekako može osloniti...

Kratak je ovo sažetak komentara talijanskih, francuskih i španjolskih medija koji mahom ističu apsolutnu nadmoć hrvatske reprezentacije koja usprkos osiguranom prvom mjestu u Skupini B, devetorici novaka u odnosu na rapsodiju protiv Njemačke i protivniku koji je još imao realne šanse nauštrb Mannschafta izboriti četvrtfinale s Portugalom, ulazi u susret odlučna pokazati da mjesta opuštanju nema, "rezervi" također i da joj igraju samo tri boda.

Podvlače učinak senzacionalnog Pranjića, a posebice apostrofiraju junačinu Ivana Klasnića koji naposljetku nakon tri-četiri obrane Boruca u prvom poluvremenu u 51. minuti pronalazi put k mreži Celticova vratara i posve zasluženo donosi Hrvatskoj deveti bod na Euru, a sam zabija u reprezentativnom dresu 15 mjeseci od dvostruke transplantacije bubrega.

Rezultat nakon 90., kažu, vara jer Poljska - nemoćna i začuđujuće sve do vodstva naših bez Smolareka - po svemu je viđenom trebala popiti još pokojeg (a s druge su strane Runju ugrozili tek u samom finišu), ali u samoj konačnici 1:0 ili 4:1 posve je nebitno.

Tehnički savršenoj, ali i trkački moćnoj Hrvatskoj - uz dužno poštovanje jučerašnjim akterima - A postavi - slijede fanatični Turci, ali odigraju li naše vedete na razini utakmice s Njemačkom, opći je konsenzus: u polufinale (protiv očekuju Portugala) će upravo Hrvatska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!