Nogomet

Ljungberg: "Očekuje nas utakmica kontrasta"

Martina Oštrić • utorak, 17.06.2008.

Švedski kapetan Fredrik Ljungberg u posljednjem meču skupine D očekuje nogometni sudar dviju različitih kultura...

Bolja gol-razlika Šveda znači da je žuto-plavima dovoljan i remi protiv Rusa za prolaz u drugu fazu natjecanja, dok će Rusi morati ići na pobjedu. Fredrik Ljungberg vjeruje kako će to biti utakmica kontrasta na stadionu Tivoli Neu u Innsbrucku.

"To će biti dvoboj dvaju stilova, dvaju različitih tipova nogometa" komentirao je švedski kapetan čija je momčad uputila najmanje udaraca na gol na cijelom turniru. "Mislim da smo dobro igrali protiv Grčke i Španjolske. Moglo je biti više brzine, no morali smo stabilizirati stvari i igrati svoju igru."

Ljungberg je priznao kako je morao obuzdati napadački instinkt te igrati nešto konzervativniju ulogu kojom je Švedska namučila Španjolce u većem dijelu drugog poluvremena prije nego je David Villa postigao pobjednički pogodak.

Veznjak West Ham Uniteda kaže da će u srijedu njegov zadatak ovisiti o ruskoj postavi, odnosno, koliko će biti ofanzivna. Smatra da će utakmica biti vrlo otvorena jer će Rusi morati napadati, a to će Šveđanima zasigurno odgovarati. "Mislim da će to biti izjednačena utakmica i nadam se da ćemo biti učinkovitiji u napadu nego što smo to bili protiv Španjolaca."

A švedski će napad uvelike ovisiti o stanju Ibrahimovićevog krhkog lijevog koljena. Napadač je zamijenjen u utakmici sa Španjolcima nakon jednog odigranog poluvremena, a trener Lars Lagerback nije previše optimističan glede nastupa Interovog napadača protiv Rusa.

Ljungberg je još jednom naglasio koliko im je Ibrahimović važan u postizanju cilja prolaska u drugi krug natjecanja. "On je vrlo dobar igrač, a mi na terenu želimo samo najbolje igrače, no on ima problema s koljenom. Vrlo je visok i Španjolci su imali problema s njim u zračnim duelima. Iako su Rusi vjerojatno bolji 'u zraku', on je svejedno vrlo važan igrač za nas" završio je kapetan svoj hvalospjev o momčadskom kolegi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!