Nogomet

Nijemcima pobjeda i na Bergiselu

Martina Oštrić • srijeda, 18.06.2008.

Innsbruck je bio domaćin natjecanja u skijaškim skokovima koji je prethodio utakmici između domaćina Austrije te Njemačke. Skakači su snage odmjerili na skakaonici, a kao i na nogometnom terenu, domaćini su podbacili i u skokovima...

Preko 13 tisuća ljudi došlo je na skakaonicu Bergisel, koja je za Euro poslužila i kao fan-zona, pogledati dvoboj najboljih austrijskih i njemačkih skakača. Najbolju petoricu austrijske reprezentacije predvodio je lokalni junak Gregor Schlierenzauer s obzirom da se Thomas Morgenstern netom prije natjecanja ozlijedio.

Naziv "Cordoba u zraku" trebao je podsjećati na veliku pobjedu Austrijanaca nad Nijemcima na Svjetskom prvenstvu 1978. godine, no gosti su ipak pokvarili raspoloženje domaćinima pobijedivši ih rezultatom 3:2.

Unatoč tijesnom porazu, austrijski reprezentativci zadovoljni su događajem. Andreas Kofler je oduševljen i kaže da mu je to bilo odlično iskustvo. "Bilo je jednostavno fenomenalno skakati prije ovako velike i važne utakmice na ovako odličnoj lokaciji kao što je Bergisel."

Njegov njemački kolega Martin Schmitt također je uživao u natjecanju. "Bilo je stvarno super skakati ovdje. Mi smo svoje napravili, a na nogometašima je da završe posao", dodao je Schmitt koji je zasigurno zadovoljan pobjedom svoje nogometne reprezentacije.

Što se austrijskih skakača tiče, oni zasigurno nemaju razloga za nezadovoljstvo. Nakon Morgensternovog osvajanja Svjetskog kupa, te apsolutnog trijumfa na Svjetskom prvenstvu i osvajanja Kupa nacija, mogu si priuštiti poraz od puno slabijih Nijemaca u ovom ekshibicijskom natjecanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!