Nogomet

Razočarani veterani odlaze

Maja Giljanović • srijeda, 18.06.2008.

Lilian Thuram, Claude Makelele i Willy Sagnol pamtit će Italiju i po svemu košmarski Euro 2008. kao zadnju stanicu svojih reprezentativnih karijera...

Thuram, nekada velikan Juventusa, Parme i donedavno Barcelone, na ključnoj utakmici protiv Azzurra nije ni zaigrao - Raymond Domenech je 36-godišnjaka ostavio na klupi nakon što su prošlog tjedna brzanci Nizozemske ogolili sve njegove manjkavosti, a od Les Bleusa se oprašta s ukupno 142 nastupa.

Upravo je ovdje protiv Rumunjske ušao u povijest odigravši 15. utakmicu na završnicama Eura, a zauvijek će pamtiti svoja dva gola - 1998. i nikad se više Thuram nije upisao među strijelce - dvaput protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva na putu k osvajanju naslova prvaka.

Od klupskog, pak, nogometa ne odustaje: "Oproštaj od reprezentacije znači kraj cijele ere, ali još ću ja igrati - klub zasad nemam. Ponuda ima, ali o detaljima ne bih."

Bayernov Willy Sagnol lošu je formu ove sezone iz Bundeslige prenio i na Euro. 31-godišnjaka je pogodilo izostavljanje iz startne 11-orice protiv Italije, a nekadašnji igrač Saint-Etiennea i Monaca oprašta se nakon odigranih 57 utakmica.

Claude Makelele jedini je od njih zapravo sudjelovao u zadnjem potonuću - na Letzigrundu je upisao svoj 71. nastup, a Chelseajevac je odavno najavio da mu je Euro zadnji turnir. "Vrijeme je da mlade snage preuzmu stvari u svoje ruke, a što se mene tiče, odlazim puna srca. Godine provedene u reprezentaciji zauvijek ću pamtiti, ali nakon 13 godina to više nije to", rekao je 35-godišnjak.

Zasad se još nisu oglasili Patrick Vieira i Gregory Coupet za koje se u medijima nagađa da bi skoro mogli slijediti njihov primjer, a jučer je kapetan Thierry Henry izjavio: "Jedno sam vrijeme pitanje oprostiti se ili ne doista ozbiljno razmatrao, ali tu sam - nisam li? O budućnosti, međutim, još ne bih."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!