Nogomet

Pavljučenko: "Idemo po pobjedu"

Mario Lešković • srijeda, 18.06.2008.

Napadač ruske reprezentacije Roman Pavljučenko otkrio je novinarima da su imali razgovor ugodni s izbornikom Guusom Hiddinkom uoči susreta s Grcima. Bio je to presudni susret u kojem je Rusima trebala pobjeda da bi se mogli nadati prolazu u nastavak natjecanja...

Nakon što je bio proglašen igračem susreta protiv Grčke, posebno je naglasio važnost sastanka s izbornikom: "Taj sastanak bio je jako važan. Izbornik nam je posebno naglasio da nam, ukoliko izgubimo ili odigramo neodlučeno, prijeti ispadanje i odlazak kući, što smo svakako željeli izbjeći." Željeli su protiv Grka isprati gorak okus koji je ostao nakon Španjolaca, a to im je i uspjelo iako nisu bili pretjerano uvjerljivi. Kao što smo i mi naučili, ponekad su bitni samo bodovi i to je ono što se pamti.

Unatoč činjenici da je protiv Grka promašio tri izgledne prilike, ipak je bio zadovoljan svojom igrom: "Zašto nisam postigao pogodak? Ne mogu reći da nisam htio. Bio sam brzoplet, htio sam preskočiti neke normalne procedure kod takvih situacija, a tako se ne postižu golovi. Igralište je bilo savršeno, lopta također, jednostavno mi je nedostajalo mirnoće."

Za odlučujući susret protiv Šveđana Rusi će biti jači za njihovog vjerojatno najboljeg igrača, Aršavina, koji je odradio kaznu. "Njegov nastup će definitivno podignuti razinu naše igre. On je kvalitetan igrač i siguran sam da će izbornik odlučiti ono što je najbolje za nas."

U najavi susreta protiv Švedske rekao je: "Švedska je čvrsta i disciplinirana momčad tako da nam neće biti lako. Da bismo ih pobijedili, moramo igrati momčadski i dati sve od sebe. Tako smo igrali s Grcima i uspjeli. Ne vidim razloga zašto to ne bismo ponovili."

U svakom slučaju, čeka nas borba do zadnje minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!