Nogomet

Euro prikovao Hrvate uz TV-ekrane

Ivor Krapac • srijeda, 18.06.2008.
Euro prikovao Hrvate uz TV-ekrane
Foto: Davor Sajko

Kako su javili s HTV-a, Europsko prvenstvo i uspješni nastupi hrvatske reprezentacije izazvali su velik interes gledatelja u domovini...

Uspjesi "kockastih" na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj izazvali su velik interes u Hrvatskoj. Brojni automobili s hrvatskim zastavicama, okupljanje na trgovima za vrijeme utakmica, slavlje nakon pobjeda... Sve to prati nastupe izabranika Slavena Bilića, a zasad uspješni put prikovao je većinu Hrvata za TV-ekrane uz prijenose hrvatskih ogleda na Euru.

S HTV-a su javili da je rekord u gledanosti ostvaren tijekom utakmice Hrvatska - Njemačka, koju je na nacionalnoj televiziji pratilo čak 85,3 posto svih gledatelja koji su u tom trenutku gledali TV. Iako je Hrvatska prethodno već osigurala četvrtfinale s prvog mjesta skupine B, nije puno zaostajala ni utakmica protiv Poljaka, odigrana u ponedjeljak. Nju je gledalo 82,3 posto ukupnog broja TV gledatelja, čime je i taj susret bio na razini gledanosti prethodna dva hrvatska na Euru.

U ponedjeljak su ljubitelji nogometa u velikom broju ostali i uz emisiju "Volim nogomet – Euro 2008.", koju je nakon utakmice pratilo 15,51 posto ukupnog broja TV gledatelja. S HTV-a su, za ilustraciju, istaknuli da takvu prosječnu razinu gledanosti u ljetnim mjesecima ima najgledanija TV emisija, središnji Dnevnik HTV-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!