Nogomet

Volkanu Demirelu dvije utakmice

Ivor Krapac • srijeda, 18.06.2008.
Volkanu Demirelu dvije utakmice
Foto: EPA

Volkan Demirel, prvi vratar turske reprezentacije, propustit će četvrtfinalni dvoboj s Hrvatskom na EP-u u Austriji i Švicarskoj. Volkan je zaradio dvije utakmice suspenzije zbog isključenja protiv Češke u posljednjem kolu skupine A...

Udaranje Jana Kollera u završnici susreta Turske i Češke u trećem kolu skupine A donijet će Volkanu Demirelu dvije utakmice mirovanja na EP-u ili, ako se sve rasplete kako se nadamo, jedan susret suspenzije na Euru, a drugi u kvalifikacijama za SP.

Izravni crveni karton kojeg mu je u pobjedi nad Češkom pokazao Šveđanin Peter Fröjdfeldt izbacit će Volkana iz kombinacija izbornika Fatiha Terima za četvrtfinale protiv Hrvatske u petak u Beču, a ukoliko Turci prođu izabranike Slavena Bilića, neće ga biti ni u polufinalu idućeg tjedna. U susretu s Hrvatskom će na turskim vratima najvjerojatnije biti iskusni, 35-godišnji Rüştü Reçber.

Osim suspenzijom svog prvog vratara zbog isključenja protiv Češke, Turci su kažnjeni i novčano zbog, kako navodi Uefa, "nepropisnog ponašanja njihovih navijača, igrača i službenih osoba tijekom te utakmice". Turski nogometni savez morat će platiti 27.190 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!