Nogomet

"Govorit ćemo na terenu"

Bernard Jurišić • srijeda, 18.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Druženje hrvatskih igrača s novinarima počelo je minutom šutnje u počast preminulog hrvatskog navijača Marina Zubčića. Niko Kranjčar potvrdio je da u hrvatskoj ekspediciji vlada odlična atmosfera i da je sve podređeno Turcima...

Niko Kranjčar jedan je od rijetkih igrača koji su odigrali sve tri utakmice u našoj momčadi na ovoj Europskom prvenstvu. Razigravač Portsmoutha u sjajnoj je formi i od njega se očekuje da bude jedan od ključnih hrvatskih igrača koji će u petak smirivati tursku agresiju.

"Turnir smo super otvorili, ali sve je to iza nas i već od prekjučer smo okrenuti prema četvrtfinalu. Ovaj niz iz grupe daje nam samopouzdanje i vjeru da možemo učiniti još bolje rezultate. Atmosfera je odlična nakon ovih pobjeda i dobre igre su nam pomogle da se napunimo vjerom u energijom za nastavak."

Osjećate li navijaču euforiju koja vlada?
"Mi najviše osjećamo ono što se događa na terenu, ali kad čujemo kolika je ludnica kući i koliko ljudi tu dolazi i bez ulaznica naravno da smo sretni i ponosni. Puno nam znači to što je cijela nacija uz nas."

Jeste li nešto novoga saznali o Turcima u zadnja dva dana?
"Ništa posebno novoga nismo saznali, sve su tri utakmice odigrali na isti način i dosta su neuredni u nekom pozitivnom smislu za njih. Teško je kod njih reći što igraju i to je možda njihova prednost, no mislim da ćemo im dobro parirati. Imali su dosta sreće i koliko god su imali pritisak da nije bilo pogreške Čecha ne vjerujem da bi prošli. Nezgodna su ekipa puna euforije, no usredotočit ćemo se na našu igru i na ono što mi moramo napraviti da budemo pravi i odigramo odličnu utakmicu."

Mnogi Hrvatsku vide kao favorita u ovom susretu.
"Svatko tko je prošao u četvrtfinale je odlična momčad. Imamo veliku vjeru u našu ekipu, imamo i temelj za vjeru da ćemo proći među četiri najbolja u Europi."

Turci su fanatični i agresivni, koji je lijek za njihovu agresiju?
"Naravno da je najbolje oružje protiv toga igrati kombinatorno i koristiti rupe u njihovom prostoru. To je naše oružje jer mislim da smo tehnički jači i da se možemo oduprijeti njihovoj agresivi držanjem lopte u našem posjedu."

Turci su vrlo glasni u najavama i kažu da će nadigrati i pobijediti Hrvatku.
"Ne zanima nas što oni misle i kako se hrabre. Bit će to utakmica 11 na 11 i pobijedit će tko bude bolji. Svatko ima pravo govoriti što hoće, ali samo će travnjak pokazati tko je bolji. Nema potrebe da mi njima izjavama nešto dokazujemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!