Nogomet

Ronaldo: "Sanjam zlato s Portugalom"

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.06.2008.
Ronaldo: "Sanjam zlato s Portugalom"
Foto: EPA

Portugalski veznjak Armando Petit na konferenciji u švicarskoj bazi Neuchatelu izjavio je kako je reprezentacija koju vodi Luiz Felipe Scolari sposobna dobiti Njemačku u četvrtfinalu, a pobjedu će donijeti talent i inspiracija njihove najveće zvijezde, Cristiana Ronalda...

31-godišnji Petit na press-konferenciju stigao je upravo u društvu Ronalda: "Dobro je što imamo Cristiana u svojoj momčadi. Znamo koliko nam može donijeti samo jedan njegov potez." Na to se odmah nadodao i sam Ronaldo: "Ovo je biti ili ne biti utakmica u kojoj će odlučivati sitni detalji. Vjerujem da mogu učiniti dosta dobroga za momčad, da mogu postići pogodak. Vrlo sam motiviran da naslov europskog prvaka dodam naslovima koje sam osvojio ove sezone. San mi je osvojiti zlato sa Portugalom."

Na pitanje da li uz zlato želi i titulu najboljeg igrača prvenstva, Ronaldo je izjavio kako mu je u prvom planu reprezentacija i njezin uspjeh. "Na pravom smo putu, ali moramo respektirati i ostale momčadi. Sve su one mogući prvaci i sve one imaju isti cilj kao i mi. Mi smo sada prvenstveno okrenuti Njemačkoj. To je jedna vrlo jaka reprezentacija, gledao sam njihovu utakmicu protiv Austrije, igraju lijep nogomet i vrlo su iskusna momčad."

Na kraju konferencije Ronaldo je dao podršku vrataru Ricardu kojeg su pojedini mediji optužili za sramotnu predstavu protiv Švicarske te se još jednom vratio na temu četvrtfinala. "I mi i Nijemci imamo podjednake šanse. Nikoga ne bih nazvao favoritom u tom susretu. Mi smo bolji s tehničke strane, oni su u boljoj psihološkoj formi, ali se nadam da ćemo sutra pružiti najbolju igru do sada i nastaviti prema zacrtanom cilju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!