Košarka

Preko produžetka do titule

Sanja Čalić • srijeda, 18.06.2008.
Preko produžetka do titule

Nakon što je u Berlinu povela rezultatom 2-1, berlinska je Alba u Bonnu okončala finalnu seriju i u produžetku protiv Telekom Basketsa osvojila naslov njemačkog prvaka...

Iako je u trećoj utakmici finalne serije u Berlinu ostvarila vrlo uvjerljivu pobjedu, Alba ovog puta do nje nije došla nimalo lako. Telekom Basketsi vrlo su dobro ušli u susret te je do poluvremena vodstvo bilo na njihovoj strani, no gostujuća je momčad u nastavku tu prednost uspjela anulirati i predvođena sjajnim Jenkinsom, koji je proglašen i najkorisnijim igračem finalne serije, izboriti produžetak (71:71).

U produžetku je Alba pokazala svoju premoć i susret riješila u svoju korist (79:88), čime je izborila i nastup u Euroligi naredne sezone. Velik je doprinos pobjedničkoj momčadi svojom novom sjajnom rolom dao Jenkins (30 poena, tri skoka, dvije asistencije), kao i Bobby Brown (24 poena, tri asistencije), dok su najučinkovitiji igrači Telekom Basketsa bili Frazier (20 poena, dva skoka) i Kruel (14 poena, pet skokova, dvije asistencije).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!