Nogomet

Nijemci na Portugalce bez Löwa

Ivana Strahija • srijeda, 18.06.2008.
Nijemci na Portugalce bez Löwa
Foto: EPA

Nevjerojatno ali istinito, inače mirni i korektan njemački izbornik Joachim Löw suspendiran je, i neće voditi Elf protiv Portugalaca u četvrtfinalu.

Joachimu Löwu je zabranjen pristup klupi za vrijeme utakmice Njemačka - Portugal, koja je na rasporedu u četvrtak u 20,45 sati, jer je od Uefe zaradio zabranu vođenja ekipe.

Zabrana je izrečena u trajanju od samo jednog susreta, a Löwa je sustigla zbog sukoba njega i Josefa Hickersbergera, austrijskog izbornika, s četvrtim sucem, u ponedjeljak nedugo pred istek 45. minute utakmice tih dviju reprezentacija. Tada su oba izbornika poslana s terena.

Löw smatra kako kazna nije primjerena: "Jedino što mi pada na pamet jest da je došlo do tragičnog nesporazuma. Ja sam naime sucu pokušao objasniti da je Hickersberger u pravu i da nas obojica imamo pravo koristiti prostor ispred klupe", rekao je Nijemac. Kako je inače poznat kao pravi flegmatik koji nikada ne kritizira suce, mnogi su ostali u čudu.

"Nikada se ne svađam sa sucima, čak ni ne propitujem njihove odluke za vrijeme trajanja utakmice. Na nekoliko sam jezika sucu pokušao objasniti kako tražimo da nam se dopusti korištenje cijelog prostora ispred klupa, no sudac je to očito shvatio negativno. Vjerojatno se nisam trebao miješati", kazao je Löw.

Još nije poznato hoće li se Njemački nogometni savez žaliti na odluku Uefe, kao ni hoće li eventualna žalba donijeti Löwu mjesto na klupi protiv Portugala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!