Nogomet

"Prije smo mi navijali za njih, sad će oni za nas"

Bernard Jurišić • četvrtak, 19.06.2008.

(Iz Beča za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Hrvatski reprezentativci danas su odradili posljednji trening na bečkom stadionu Ernst Happel uoči četvrtfinalnog okršaja s Turskom u petak u 20:45 sati...

Hrvatski nogometaši danas su se preselili nešto više od 120 kilometara sjeverno iz baze u Bad Tatzmannsdorfu, na mjesto gdje će u petak od 20:45 sati protiv Turske tražiti put prema najvećem uspjehu ikad ostvarenom na Europskim prvenstvima.

Treningu koji je počeo u 18 sati nazočili su svi nogometaši, izuzev riječkog dvojca Knežević - Budan za koje je ovaj Euro već završen nakon nastupa u skupini. Trenirali su i "načeti", Darijo Srna i Ivan Rakitić i obojica su u najozbiljnijim kombinacijama za nastup protiv Turske. Trenirao je i Hrvoje Vejić, koji je jučer imao povišenu temperaturu.

Uoči treninga izbornik Slaven Bilić i kapetan Niko Kovač odradili su "kopiju" pressice koju su jutros imali za izvjestitelje koji su ih ispratili iz Bad Tatzmannsdorfa, a krcata velika press-dvorana uz Ernst Happel stadion najbolja je potvrda ogromnog zanimanja koje vlada za ovaj četvrtfinalni okršaj.

"Prije 10 godina mi smo svi bili navijači hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a neki su i bili tamo. Danas će sigurno ta velika generacija koja je osvojila svjetsku broncu biti svim srcem uz nas i stiskati nam palčeve da prođemo u polufinale", rekao je kapetan.

Inozemne novinare koji nisu toliko "zapaljeni" samo za sutrašnju utakmicu zanimale su i neke druge zanimljivosti, a posebno objašnjenje kako tako mala zemlja kao Hrvatska može imati toliko sportskih uspjeha i toliko sportaša u svjetskom vrhu.

"Mi smo nacija koja je zaluđena nogometom, ali i sportom općenito. Mi smo u prednosti nad većim zemljama utoliko što naši klinci imaju mogućnost vidjeti naše sportske zvijezde uživo, dotaknuti ih, biti s njima, a ne ih samo gledati na televiziji. Nadareni smo za sport, a osim toga iznimno volimo svoju zemlju i Boga i uvijek se s posebnim emocijama borimo za našu državu", odgovorio je Bilić.

Proljetno sunce koje ovog poslijepodneva obasjava Beč kao da je uspavalo grad uoči sutrašnje erupcije. Tek tu i tamo mogu se vidjeti navijači Hrvatske i Turske u reprezentativnim dresovima po ulicama, ali ono pravo očekuje se već od ranih jutarnjih sati u petak. Beč danas i Beč sutra su dva potpuno različita grada...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!