Vodeni sportovi

Olimpijci na pripremama u Kini

Sportnet • četvrtak, 19.06.2008.
Olimpijci na pripremama u Kini

Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija provest će kraj lipnja i početak srpnja na pripremama u Kini, u gradu Qingdao na poprištu jedriličarske olimpijske regate...

Qingdao nudi vrlo specifične uvjete za jedrenje, slab vjetar, jake morske struje, a situaciju dodatno otežavaju visoke temperature i postotak vlage, koji nikad nije ispod 70 posto. U takvim uvjetima tijelo se ne može hladiti, na prošlogodišnjoj predolimpijskoj regati daskaši su primjerice imali dosta problema. Naime, pri slabom vjetru daskaši moraju stalno pumpati jedrom, što je iznimno naporno, pa mnogi prošle godine nisu imali snage za više od dva jedrenja u danu i nekima se temperatura tijela dizala čak do 41 stupanj. Hrvatska će reprezentacija pripreme iskoristiti za testiranje posebnih prsluka s izmjenjivačima topline, kakve je koristila američka vojska u Iraku. Tijekom jedrenja te prsluke naravno naši reprezentativci neće moći koristiti, no ako se na pripremama pokažu dobrim rješenjem nosit će ih prije starta i između plovova, a dok jedriličari jedre prsluci će biti u trenerskim gumenjacima u malim hladnjacima. Istu opremu naručile su još tri reprezentacije – Francuska, Novi Zeland i Italija.

Olimpijci će na pripremama provesti dva do tri tjedna. Sutra (petak 20. lipnja) za Kinu putuju Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula) i Luka Radelić (Mornar, Split), u utorak 24. lipnja kreću Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (3. Maj, Rijeka), Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar), Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split), Luka Mratović (Mornar, Split), te 1. srpnja Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar), naravno u pratnji trenera, izbornika, savjetnika za regatna pravila i liječnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!