Nogomet

"Zbog ovog je nogomet tako zanimljiv"

Tomislav Pacak • subota, 21.06.2008.
"Zbog ovog je nogomet tako zanimljiv"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Turski izbornik Fatih Terim proslavio je još jedan preokret i pobjedu svoje reprezentacije na Europskom prvenstvu. Četvrtfinalni ogled s Hrvatskom Turci su izvukli kad se sve već činilo izgubljeno, dajući Terimu povod za dobro raspoloženje na pressici nakon susreta...

Dok je u hrvatskom taboru zavladala tuga i razočaranje zbog nesretnog poraza, Fatih Terim je još jednom mogao uživati u ulozi turskog junaka. Njegova momčad prometnula se u najveće iznenađenje Eura i nastavila svoj neočekivan put četvrtfinalnom pobjedom nakon što su već bili na rubu poraza, spašivši se izjednačujućim pogotkom na isteku produžetaka.

"Čestitam hrvatskoj momčadi koja je pružila odličnu utakmicu, ali ovo je nogomet, morate igrati do samog kraja, dok sudac ne zasvira u zviždaljku, zato je nogomet tako zanimljiva igra", vidio je Terim čar koju je iz hrvatskog kuta gledanja ove večeri malo teže vidjeti.

Turski izbornik nije zaboravio odati priznanje suparniku: "Čestitam i hrvatskom izborniku i hrvatskim igračima. Bila je to dobra utakmica, a na kraju smo pobijedili i čestitam svojim igračima. Obje momčadi mogle su pobijediti. Primili smo gol u kritičnom trenutku, ali smo ga brzo i zabili, a potom smo imali sreće u jedanaestercima iako ih nismo vježbali."

"Mislim da bi svi u našoj zemlji trebali biti ponosni na naše igrače, čestitam svakom pojedincu", nastavio je presretni Terim: "Ova momčad zapravo je stara dvije godine. Počeli smo igrati pred malim brojem gledatelja, naporno smo radili i mislim da zaslužujemo prolaz u polufinale. To bih rekao da su i Hrvati prošli, no u nogometu jedni gube, a drugi pobjeđuju."

"Kolega Bilić je odličan trener i mislim da će biti još bolji sa svakim danom", dodao je turski izbornik riječ-dvije utjehe kolegi na drugoj klupi, pa otkrio što njegovu momčad vuče iz preokreta u preokret.

"Ja svoju filozofiju uvijek govorim svojim igračima - nikad nema odustajanja, ne treba se bojati poraza. Također im govorim da je bitno igrati po pravilima, ne trebaju se brinuti oko primanja pogodaka, ali nikad ne smiju odustati prije završetka", zaključio je Terim, bacivši i pogled unaprijed: "Mislim da možemo i bolje igrati. Kad bismo mogli vratiti ozlijeđene u momčad... No, i bez toga smo uspješni. Zato se slažem da imamo nešto posebno, dobre igrače, i Turska je u polufinalu - to je silno važno."

"Pozivam Turke da se vesele, ali da s time ne pretjeruju, jer niti jedna pobjeda nije vrijedna ljudskog života", kazao je turski izbornik za kraj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!