Nogomet

"Najteži trenuci u karijeri"

Bernard Jurišić, Branimir Korać • subota, 21.06.2008.
"Najteži trenuci u karijeri"
Foto: Davor Sajko

(Iz Beča za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Tuga i veliko razočaranje vladali su među hrvatskim reprezentativcima nakon četvrtfinalnog susreta s Turcima. Zajednički zaključak - nije nam bilo suđeno...

Niko Kovač: To je tako. Nismo izgubili nijednu utakmicu, a idemo doma. To je nogomet. Imali smo sve u svojim rukama, posjed lopte, vodili 1:0 i išli na drugi gol. Možda je nekad pametnije izbiti loptu, ali to je karakter naše ekipe, mi uvijek idemo prema naprijed, uvijek napadački. Da nije bilo zaleđa, sve bi bilo super, no sve je negdje bilo zapisano, a mi možemo samo biti tužni, razočarani, prazni. Nije jednostavno htjelo danas, ali unatoč tome smo imali pobjedu. Zamisli, zadnja minuta, zadnjih deset je teško, ali zadnja... Turcima je ovo treći put već, sreća prati hrabre kako se kaže. Ponosan sam na sve naše dečke, ne samo na igrače već i navijače. Pokazali smo da smo narod koji voli nogomet, koji zna igrati jako dobro, koji zna dobro navijati. Turska - Njemačka? Ma mislim da će to Nijemci proći.

Ivan Klasnić: Igrali smo dobro, imali smo prilike, ali na kraju krajeva netko nije htio da idemo dalje i to je tako. Nismo im dopustili da stvore ikakvu šansu, ali na kraju su imali puno sreće i zabili ono u zadnjoj minuti. Penali su kao u kockarnici, pogodiš ili promašiš, nema nikakve ljutnje na one koji su promašili. Kada sam zabio, pomislili smo da je gotovo, ali bila je još ta jedna minuta, nismo pazili i to je to. Nisam zadovoljan Eurom, nisam zadovoljan jer nismo u finalu.

Danijel Pranjić: Nevjerojatno, imali smo više šansi, stativa, greda, na kraju zabijemo u 120. minuti i kada misliš da je sve gotovo, oni se sretno vrate. Jedanaesterci su lutrija, nema se tu šta kome prigovoriti, svi su htjeli sve najbolje, teško nam je.

Luka Modrić: Razočaranje jako veliko, tuga, katastrofa.... Odigrali smo stvarno odličnu utakmicu, poveli 1:0, ali oni su se opet provukli. Po treći put već, to je nešto nevjerojatno. Nismo uopće zaslužili ovo izgubiti, ali tako je valjda Bog htio. Mislim da se nismo prerano počeli radovati, oni su opalili tu dugu loptu, ona se odbila i opet su zabili taj nevjerojatni gol kada su već izgubili. Jedanaesterci su lutrija, ne znam što drugo reći.

Vedran Ćorluka: Bolja momčad je izgubila već dobivenu utakmicu. Tuga, nesreća, zadnja lopta, razočaran sam kao i svi.

Stipe Pletikosa: Nevjerojatno, zabili su tri gola u zadnjoj minuti. Izgleda da nam nije bilo suđeno. Dali smo sve od sebe, dobro smo igrali, kontrolirali utakmicu, imali smo prilike, ali nismo zabili. Apsolutno ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi.

Josip Šimunić: Ovo su jedni od najtežih trenutaka u mojoj nogometnoj karijeri. Ne mogu vam opisati koliko sam tužan, šteta, momci su dali sve od sebe, treneri, navijači, svi smo dali maksimum, ali nije nam bilo suđeno. Bolja momčad je ispala, tako je to u nogometu, ovako nešto ne bih volio više nikada doživjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!