Nogomet

Turski problemi uoči polufinala

Martina Oštrić • ponedjeljak, 23.06.2008.
Turski problemi uoči polufinala
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Turski trener Fatih Terim neće moći računati na kapetana Nihata Kahvecija do kraja Eura nakon što je ovaj, na utakmici s Hrvatskom, ozlijedio bedro...

Šanse Turaka za osvajanjem Eura sve su manje, nakon što se i napadač Nihat Kahveci upisao na listu ozlijeđenih. U zadnjim minutama produžetka utakmice s Hrvatskom Villarrealov je napadač ozlijedio desno bedro, a premda su fizioterapeuti napravili sve da kapetana osposobe i za sljedeću utakmicu, spasa nije bilo, te se Turčin već nalazi na putu kući.

Turskoj će tako što zbog ozljeda, što zbog suspenzija nedostajati ni manje ni više nego devetorica igrača. Branič Emre Gungor zbog ozlijede lista također je otpao s popisa raspoloživih reprezentativaca do kraja turnira, a trojac Servet Certin, Tumer Metin i Emre Belozoglu još uvijek je upitan za Njemačku.

Uz njih petoricu još su četiri igrača suspendirana (vratar Volken Demirel, Tuncay Sanli, Arda Turan te Emre Asik), a na travnjak će moći jedino ako Turska uđe u finale natjecanja.

Treneru Fatihu Terimu neće biti nimalo lako zaustaviti njemački stroj sa samo 14 raspoloživih igrača, od čega će jedan od trojice pričuvnih biti i treći vratar Tolga Zengin, a UEFA je odbila molbu da se Demirelu skine suspenzija.

No, unatoč svim problemima koji su ih zadesili, Turci su i dalje optimistični. "Na terenu ćemo imati 11 igrača koji će dati sve od sebe", izjavio je Hamit Altintop dodavši kako imaju još nekoliko dana da vide tko će igrati, a tko neće. "Ozljede i suspenzije još su nas više učvrstile i zbližile našu momčad".

Po tom pitanju oglasio se i glasnogovornik Uefe William Gaillard. "Nema zamjene nakon što se odigra prva utakmica na turniru. Da momčad ima osam igrača za utakmicu sazvali bi hitan sastanak, no takvih molbi dosad nije bilo, pa je mijenjanje pravila malo teže".

Glasnogovornik turskog nogometnog saveza Turker Tozar potvrdio je da savez nije tražio krovnu organizaciju europskog nogometa da mijenja pravila, niti to namjerava jer još uvijek imaju dovoljno igrača.

Altintop je izjavio kako moraju dati sve od sebe protiv Nijemaca. "Mislim da smo tehnički mi bolji, no oni imaju jači kolektiv". Na kraju se utješio da je to ipak samo igra, "a mi smo ionako imali odlični turnir" završio je Bayernovac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!