Nogomet

Razočaranje Donadonija, užitak Aragonesu

Duje Mogić • ponedjeljak, 23.06.2008.
Razočaranje Donadonija, užitak Aragonesu
Foto: EPA

Kao i uvijek kad se utakmica odluči lutrijom udaraca s bijele točke, pogotovo ovako važna, poražena strana je iznimno razočarana, dok su pobjednici izvan sebe od sreće zbog teško izborene pobjede. Tako je bilo i ovog puta...

Posljednji četvrtfinalni ogled donio je i treću utakmicu s produžecima, te drugu u kojoj su pobjednika odlučivali jedanaesterci. Nakon što je Hrvatska eliminirana na taj način, sada se to dogodilo i svjetskim prvacima, Italiji. Nakon 120 minuta šahovske partije s protivnikom Aragonesom i izvođenja penala, trener azzurra, Donadoni, teška srca morao je priznati pobjedu svom kolegi.

"Naravno da nas poraz nakon jedanaesteraca poslije toliko uloženog truda ne može obradovati. Svi smo utrošili mnogo energije. No, moramo se i prisjetiti onih koji nisu igrali večeras. Oni moraju biti najviše razočarani, i žao mi ih je", rekao je Donadoni koji je protiv Španjolaca izveo momčad bez suspendiranih Pirla i Gattusa, te već otprije ozlijeđenog kapetana, Cannavara.

Donadoni ostaje izbornikom Italije u sljedećem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010., te se sada okreće misiji obrane naslova svjetskog prvaka. "Rekao sam dečkima da dignu glave, učinili su sve što su mogli. Ovaj poraz će im pomoći u sazrijevanju. Sutra ćemo početi iznova i radujemo se tome."

S druge strane, jedini pobjednik grupe koji je prošao pakao četvrtfinala neokrznut jest Španjolska. I to na način koji ih je kroz povijest često dolazio glave. Jedanaestercima. Junak pobjede uz Casillasa, koji je obranio penale De Rossija i Di Natalea, bio je i Fabregas.

Gol za pobjedu i prolaz u polufinale Španjolcima je donio mladi Arsenalov veznjak, koji je ušao s klupe. "Ovo je divno, nemoguće je pronaći riječi i izraziti ove emocije. Jednostavno smo oduševljeni. Ovo je važna pobjeda za ovu mladu momčad. Čekali smo na ovo dugo", oduševljen je Cesc.

I 69-godišnji Aragones, tvorac ove zasad uspješne španjolske vrste, nije skrivao zadovoljstvo. "Čestitao bih prvo svim svojim igračima na njihovom izavnrednom ponašanju i zadržavanju karaktera tijekom utakmice. Bilo je teško igrati protiv Talijana jer su dobro zatvarali prostor i onemogućili nas igrati na šu prirodnu igru".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!