Nogomet

Ribery želi da Domenech ostane

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 23.06.2008.
Ribery želi da Domenech ostane
Foto: EPA

Francuska nogometna reprezentacija je jedno od najvećih razočaranja ovog izdanja Europskog prvenstva, ali Franck Ribery se nada da će Domenech unatoč tome zadržati svoj posao...

Prije početka Europskog prvenstva malo tko je predvidio da će Francuska tako loše proći u "skupini smrti", odnosno u "skupini strasti", kako ju je nazvao Fifin čelnik Sepp Blatter. Francuzi su predvođeni Raymondom Domenechom s klupe osvojili tek jedan bod, i to u dvoboju s Rumunjskom. Jasni su stoga zahtjevi koji pristižu sa svih strana da Domenech odstupi, ali s time se ne slaže jedna od vodećih zvijezda u reprezentaciji.

Iza Francka Riberyja je sjajna sezona u minhenskom Bayernu, dok je na Euru zadobio tešku ozljedu i morat će duže vrijeme pauzirati. Liječnici najavljuju njegov povratak tek za dva do tri mjeseca. "Čak i ako je Domenech napravio određene pogreške, nije jedini. Mislim da bi trebao nastaviti sa svojim radom i bilo bi mi vrlo drago kad bi ostao na poziciji izbornika", pružio je potporu Ribery Domenechu.

Nije Ribery jedini iz aktualne momčadi koji se nada ostanku izbornika. Domenechu bi novu priliku pružio i kapetan Patrick Vieira, dok se generacija koja je 1998. godine osvojila svjetsko zlato nada dolasku Didiera Deschampsa na tu poziciju.

Da je Slaven Bilić trenutno jedan od najzanimljivijih trenera na svijetu, potvrđuje i želja nekih francuskih medija da se upravo on dovede u Pariz kako bi preuzeo njihovu reprezentaciju. U tome prednjači poznati France Football, koji je sastavio listu s pet imena za koje smatraju da bi bili idealni za novog izbornika. Na prvom se mjestu nalazi Jose Mourinho, dok je odmah iza njega naš Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!