Nogomet

Varteks pred krizom

Ivana Strahija • utorak, 24.06.2008.
Varteks pred krizom
Foto: Ivana Strahija

Dva su nam čelna čovjeka varaždinskog prvoligaša potvrdila kako se klub nalazi na rubu financijske krize. Kako bi se ona izbjegla treba krenuti u akciju, što prije poplaćati dugovanja i okrenuti se osiguravanju proračuna za novu natjecateljsku sezonu.

Odmah je na početku našeg razgovora Ivan Topolnjak kazao kako njegova ostavka na mjesto predsjednika Varteksa u stvari nije bila nenadana: "Kad smo prošle godine kretali u akciju, dogovor je bio da ću ostati dok se stvari ne poprave. No, kad smo to ostvarili, porazgovarali smo i odlučili da idemo dalje s istom ekipom, i naš je cilj bio stvoriti pravi prvoligaški klub. No, došle su privatne i poslovne obaveze, ali i nedostatak suradnje od strane pojedinih političkih i gospodarskih struktura, pa sam odlučio daljnje vodstvo kluba ipak prepustiti nekom drugom."

Potom je kazao kako ga smeta pokušaj manipulacije: "Neke se stvari ne mogu događati bez najužeg vodstva Varteksa. Nisam čovjek s kojim se može manipulirati, odbijam zakulisne igre i smatram da je naš prvi i jedini interes dobro Varteksa, a potom sve drugo", na uvijen je način rekao Topolnjak.

Javnost dakako najviše interesira što će se dogoditi po pitanju arbitraža, odnosno hoće li pristigla dugovanja gurnuti klub u blokadu: "Varteks jest u financijskoj krizi, no ona nije tolika da je uz zajedničko zalaganje ne bismo mogli riješiti. S arbitražama svi klubovi muku muče, mi ćemo svoje vjerujem riješiti", objasnio je sad već bivši predsjednik.

Da je Topolnjakova ostavka "pala" zbog organizacije dva spektakla na Varteksovom stadionu, a u koju klub nije bio uključen, potvrdio nam je u razgovoru i jedan od četiri dopredsjednika Varteksa, i varaždinski dogradonačelnik, Zlatko Horvat: "Mislim da je Ivo Topolnjak ostao povrijeđen što je iz organizacije onog humanitarnog spektakla Srcem za znanje te kasnijeg koncerta Boba Dylana isključen klub. Mislim da takvo postupanje nikako nije u redu, jer Varteks upravlja stadionom, i on je iznimno važan za život našeg kluba."

Ostavka Topolnjaka Horvata je iznenadila: "Nisam samo ja ostao začuđen, mislim da su iznenađeni svi u užem vodstvu kluba, jer je Topolnjak svoj posao obavljao iznimno dobro. Zato ću ja svakako razgovarati s njime i pokušati ga nagovoriti da povuče ostavku. Ukoliko ipak ostane pri sadašnjoj odluci, klubu predstoji hitni sastanak Izvršnog odbora, imenovanje vršitelja dužnosti predsjednika, te potom i sazivanje Skuštine", rekao je Horvat.

Horvat je potvrdio da uz arbitražna potraživanja postoje i dugovi za plaće djelatnicima: "Istina je kako kasnimo s plaćama za djelatnike, a igrači su u tek nešto boljoj poziciji. No, u posljednje smo vrijeme dogovorili nekoliko sponzorskih ugovora, a novac je već stigao, ili bi trebao svakog dana, na naš račun. Odmah ćemo početi rješavati zaostala dugovanja, znam da nije ugodno, no vjerujem da ćemo sve riješiti u kratkom roku", rekao je Horvat i dodao kako uopće ne sumnja da će Varteks ostvariti zacrtani proračun.

"Siguran sam da Ivo Topolnjak ostavku nije dao zbog novca, već smo bili u teškoj situaciji kad smo preuzeli klub prošle godine, i uspješno smo ga izvukli. Upravo se zato nadam kako će predsjednik ipak promijeniti odluku", zaključio je Horvat.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 00:01
    šteta za varteks!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 00:00
    Šteta za varteks!
    Obrisan korisnik