Nogomet

"Turci imaju njemački mentalitet"

Zvonimir Šimunović • utorak, 24.06.2008.
"Turci imaju njemački mentalitet"
Foto: HB-Press-Agency

Michael Ballack pokazao je u posljednja dva nastupa na Europskom prvenstvu zašto je jedan od najboljih svjetskih nogometaša. Pobjedonosni pogodak Austriji, te treći koji je prelomio utakmicu protiv Portugala, promovirali su kapetana Elfa u jednog od kandidata za najboljeg igrača Eura. Polufinale protiv Turske najavljuje s optimizmom, nazivajući ga trenutkom istine...

Njemačka kreće po svoj četvrti naslov europskog prvaka. Od te činjenice ne bježi ni Ballack: "Svjesni smo kakva prilika je pred nama. Bliži se trenutak istine ove reprezentacije koja je od početka stvaranja slutila na veliki rezultat. U srijedu to moramo i potvrditi."

Poseban motiv za ovaj susret veznjak Chelseaja pronalazi u tome što je zbog žutih kartona popustio finale Svjetskog prvenstva 2002.: "Njemačka će ponovno doći do finala, ali ovaj puta ću predvoditi dečke na terenu", optimist je Ballack u izjavi da Die Welt.

No, bez obzira na to da je Njemačka u polufinale ulazi kao favorit, ne smije se zanemariti turski fanatizam i tri velika preokreta u posljednjim minutama. Ballack smatra kao su Turci preuzeli njemački recept: "Ova turska momčad ima njemački mentalitet. Ovo što su do sada učinili, postižući pogotke u zadnjim sekundama, nešto je samo Nijemcima uobičajeno i normalno. To je način na koji inače Elf pobjeđuje."

Pritisak je nešto što Nijemce prati od početka natjecanja. Njihov kapetan u tome ne vidi veliki problem: "Istina je da će Turska moći igrati opušteno jer za njih je i polufinale već ogromni uspjeh, dok mi želimo otići do kraja. Ali, to je svaki naš igrač znao još i prije prvenstva tako da nam uloga favorita nije preteška."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!