Tenis

Čilić uspješno startao

Branimir Korać • utorak, 24.06.2008.
Čilić uspješno startao
Foto: Sandro Donda

Marin Čilić očekivano je upisao pobjedu u prvom kolu Wimbledona. Francuz Edouard Roger-Vasselin nije bio toliko težak protivnik da Čilić nije mogao računati na pobjedu, a to je bilo očito i u dvoboju na terenu...

Marin Čilić nije dozvolio iznenađenje. U prvom kolu Wimbledona dočekao je Edouarda Roger-Vasselina i svladao ga u tri seta. Francuz je dočekan s dozom opreza obzirom da je prošle godine igrao u trećem kolu Wimbledona nakon pobjeda nad Bakerom i Chelom te je Marin vrlo ozbiljno pristupio ovom meču.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a otegotna okolnost je što Čilić baš i nije imao previše prilike ove sezone vidjeti Francuza obzirom da ovaj većinom nastupa na Challengerima.

Ulazak u meč nije bio impresivan. Kod 2:2 Marin je izgubio servis i Roger-Vasselin došao je do prednosti 4:2. Ali prednost nije dugo držao, kod 4:3 Čilić ima 15:40, koristi već prvu break priliku i vraća se u meč. U dobrom ritmu Čilić nastavlja i u naredna dva gema te kod vodstva 5:4 dolazi do 15:40 i dvije set lopte. Roger-Vasselin se nakratko spašava, ima i prednost za 5:5, ali Čilić to okreće i završava set sa 6:4.

U drugom setu Marin je igrao dobro i agresivno. Kod 2:2 Roger-Vasselin ima 30:0, ali do kraja gema ne osvaja niti poen i Čilić radi break za velikih 3:1. Do kraja seta s lakoćom održava prednost od breaka i uzima drugi set sa 6:3. U tom setu Francuz nije imao iz igre niti jedan winner, Marin je bio puno agresivniji i ostvario ih je 11.

Treći set bio je najneizvjesniji. Broj neforsiranih pogrešaka kod Čilića popeo se do brojke 11, ubačaj prvog servisa došao je do granice od 50 posto i Roger-Vasselin puno je lakše igrao. Imao je Francuz i jednu break loptu i to kod 5:4 za set, ali Marin je to spasio i set je otišao u tie-break. U 13. igri u samoj završnici Marin radi mini break te na kraju sa 7:4 uzima set i prolazi u drugo kolo.

Uz 60 posto ubačaja prvog servisa Marin je imao i 12 aseva, više winnera, ali i pet neforsiranih pogrešaka više. Došao je naš tenisač i do devet prilika za oduzimanje servisa, međutim tek tri puta je bio uspješan, ali i to je bilo više nego dovoljno za drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv 24. nositelja Finca Jarkka Nieminena kojem je Amerikanac Wayne Odesnik predao nakon prvog seta u korist Finca sa 6:3. Čilić i Nieminen još se nisu susretali. Nieminen može biti vrlo opasan, iza sebe ima i četvrtfinale 2006. godine, no nije nepobjediv protivnik.

Wimbledon, tenisači, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Edouard Roger-Vasselin (Francuska) 6:4, 6:3, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!