Nogomet

"Barcelona je moj san"

Sanja Čalić • srijeda, 25.06.2008.
"Barcelona je moj san"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ruski reprezentativac Andrej Aršavin koji se na Europskom prvenstvu prikazao u najboljem svjetlu istaknuo je kako i svoju karijeru volio nastaviti u Barceloni čiji je dugogodišnji navijač…

Sjajne predstave ruske reprezentacije na Euru kojima su osvojili mnoge okrunjene su plasmanom u polufinale gdje će se suprotstaviti Španjolskoj. Iako su ih Španjolci u prvom susretu u skupini uvjerljivo porazili, Andrej Aršavin smatra da je pozitivan ishod za Ruse itekako moguć: "Rusija će igrati onako kako i inače igra. Ne igramo defenzivni nogomet, već volimo napadati. Možda će nama biti teže jer igramo takav otvoreni stil nogometa, a i naši protivnici znaju kako dobro odigrati kontru i imaju nekoliko brzih igrača. Ali mi moramo odigrati svojim načinom, a ne se prilagođavati protivnicima."

Mladi igrač Zenita koji je propustio prve dvije utakmice u skupini nakon povratka u momčad zasjao je punim sjajem i privukao pozornost na sebe. Aršavin je najavio kako bi želio karijeru nastaviti u nekom drugom klubu, a preferira Barcelonu: "Navijam za Barcelonu cijelog svog života, ona je moj san. Nikad nisam ni pomišljao da bih mogao imati ikakve šanse zaigrati za taj klub. Vidjet ćemo kako će se situacija rasplesti. Ja sam zasad igrač ruske reprezentacije i samo na to mislim, da damo što više u polufinalu."

O ulozi izbornika Hiddinka u velikom ruskom uspjehu Aršavin kaže: "On nam je dao mnogo više slobode, vjeruje u nas i zato mi i igramo toliko bolje. Jako sam sretan što mogu raditi s jednim od najboljih svjetskih trenera. Zaista je užitak biti dio njegove momčadi," prenosi Uefa.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!