Automoto

Prvi karlovački ORC rally

Goran Markuš • srijeda, 25.06.2008.
Prvi karlovački ORC rally

Nadolazeći vikend, točnije od 27. do 28. lipnja u Karlovcu, Netretiću i bližoj okolici održat će se druga rally utrka ORC sezone 2008. Više od trideset prijavljenih posada obećava vrhunski rally doživljaj kakvog u Karlovcu još nismo imali prilike vidjeti...

U petak 27.06. u samom centru grada startat će prvi karlovački ORC rally 2008. Itinerer rallya se sastoji od deset brzinskih ispita ukupne dužine nešto više od 150km što u zbroju sa etapama daje ukupnu dužinu rallya od nekih 240km.

Prvog dana utrke na programu su dva vrlo atraktivna gradska kružna brzinska ispita dužine 9.24km. Iako su ovi ispiti idealni za zainteresirane gledatelje koji će moći uživati u vožnjama ponajboljih domaćih rally posada za vozače "glavni dio" posla dolazi drugog dana kada je na rasporedu preostalih osam brzinaca.

S početkom u 10:04 starta prvi brzinski ispit "Korana 1" koji službeno otvara drugi dan karlovačkog rally. Nakon njega slijedi tehnički najzahtjevniji brzinski ispit "Netretić 1" kod kojeg će vješto izbjegavanje brojnih zamki biti ključno za dobar plasman u utrci. Ova dva brzinca se ponavljaju četiri puta i tako tvore preostalih osam brzinskih ispita.

Na prostoru ŠRC Korana bit će pripremljen bogat ugostiteljski i zabavni program, a prolasci rally automobila po makadamskim dijelovima brzinskih ispita, gdje će posade zasigurno dati sve od sebe kako bi oduševile mnogobrojne navijače i gledatelje, zvuče kao odlična pozivnica svima koji su u mogućnosti posjetiti ovaj događaj.

Gledatelji će tijekom cijele subote imati prilike pratiti prolaske najavljenih tridesetak rally posada na sportskom centru Korana. Cilj rallya, svečano proglašenje i dodjela nagrada na rasporedu je nešto prije 17 sati.

Možda je još zanimljivo spomenuti kako će Nered održati svoju promociju navijačkog albuma, a prvog dana utrke nastupit će i kao suvozač našem poznatom relijašu i prvom čovjeku ORC –a, Draženu Ćuriću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!