Nogomet

Ponosni Terim napušta kormilo Turske

Vedran Babić • četvrtak, 26.06.2008.
Ponosni Terim napušta kormilo Turske
Foto: Davor Sajko

Turska bajka na Euru je završena, no izbornik Fatih Terim ostao je dostojanstven u porazu, čestitavši Njemcima na pobjedi, ali i izrazivši zadovoljstvo i ponos učinjenim u Austriji i Švicarskoj...

"Oduvijek mi je bilo važno imati igrače koji uživaju u onome što rade, da su kreativni i da zabijaju pogotke. Nismo uvijek bili najatraktivnija momčad prvenstva, ali večeras smo imali sve. Rekao sam momcima da sam ponosan na njih i slobodno mogu reći da napuštamo Euro kao najšarolikija reprezentacija od svih. Bili smo blizu finalu, no primili smo prejeftine pogotke. Mislim da smo bili bolji, puni energije i premda smo nastupili s mladom momčadi, pokazali smo sjajan duh. Na kraju, čestitam Njemačkoj na plasmanu u finale i želim im puno sreće."

Tri godine nakon što je po drugi puta preuzeo vodstvo turske reprezentacije, Terim se ipak odlučio na novi izazov: "Već sam ranije rekao kako ću nakon Eura potražiti trenersko mjesto u nekom europskom klubu, a pošto sam čovjek od riječi, to obećanje ću i ispuniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!