Košarka

Panathinaikos predstavio trojku

Branimir Korać • četvrtak, 26.06.2008.
Panathinaikos predstavio trojku
Foto: Nikola Movrić

Panathinaikos i Olympiakos u Grčkoj nastavljaju s trošenjem ogromnog budžeta za narednu sezonu. U momčadi aktualnih prvaka Panathinaikosa predstavljena su tri velika pojačanja...

Drew Nicholas, Antonis Fotsis i Nikola Peković predstavljeni su u Panathinaikosu koji s njima dobiva najviše ambicije.

Drew Nicholas od veljače je bio bez kluba nakon što je Efes Pilsen s njim i još dvojicom Amerikanaca raskinuo ugovor zbog neodlaska na euroligašku utakmicu u Beograd s Partizanom. Iako su u Efesu govorili kako je jedan od razloga raskida ugovora i nezadovoljstvo pruženim ove trojke, Nicholas je bez obzira na sve bio među boljim igračima Efesa. U Euroligi je prošle sezone u 14 utakmica prosječno ubacivao 16.5 poena uz 3.0 skoka i 2.9 asistencija.

Velik posao u Ateni su napravili i s dovođenjem Fotsisa koji je potpisao trogodišnji ugovor. Fotsis je proteklih sezona značajno napredovao i počeo u potpunosti pokazivati zašto je smatran velikom nadom grčke košarke. Nakon odlaska iz Panathinaikosa nastupao je za Memphis Grizzliese, madridski real te na kraju Dinamo iz Moskve. Prošle sezone je za Moskovljane u Uleb kupu prosječno ubacivao 10.3 poena uz 6.2 skoka po susretu.

Posljednje veliko pojačanje Panathinaikosa je Crnogorac Nikola Peković. Dojučerašnji centar Partizana impresionirao je igrama prošle sezone u svim natjecanjima u kojima je nastupio te je zaslužio veliki transfer. On je kao i Fotsis potpisao trogodišnji ugovor. Prošla sezona u Partizanu bila mu je najbolja u karijeri, a završio ju je sa 16.4 poena i 6.9 skokova po susretu u Euroligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!