Nogomet

Euro od 2012. u kolovozu?

Antonija Pavlić • četvrtak, 26.06.2008.
Euro od 2012. u kolovozu?
Foto: UEFA

Predsjednik krovne Europske nogometne federacije Michel Platini, potvrdio je kako će i dalje forsirati premještanje termina odigravanja Europskog prvenstva s lipnja na kolovoz, a kao razlog tomu navodi veliku iscrpljenost igrača nakon napornih sezona i nastupa za svoje klubove...

Od kada je u lipnju 2006. na mjestu predsjednika Uefe naslijedio Lennarta Johanssona koji je tu dužnost obavljao od 1990., Platini se zalagao za promicanje malih zemalja, te afirmirao manje klubove i države. Francuz je, naime, predložio povećanje broja sudionika Lige prvaka iz malih zemalja i smanjenje broja klubova iz najjačih liga sa četiri na tri, no njegove su ideje prvi odbili predstavnici Liga petice koji daju najviše sudionika najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Najnoviji prijedlog bivšeg francuskog reprezentativca termin je odigravanja Europskog nogometnog prvenstva, koji bi se s lipnja pomaknuo na kolovoz. Tako bi velikoj većini reprezentativaca pripreme s reprezentacijom bile baza za sezone u klubovima, dok bi lipanj proveli na odmorima.

"Već sam mnogima predložio mogućnost da prebacimo Euro na kolovoz, nakon što bi igrači završili svoj godišnji odmor. Naravno, o tome ćemo još puno razgovarati i s nacionalnim savezima i s klubovima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!