Tenis

Čilić teško, ali zasluženo

Ante Jukić • četvrtak, 26.06.2008.
Čilić teško, ali zasluženo
Foto: Sandro Donda

Sjajan uspjeh postigao je danas Marin Čilić, pobijedivši u drugom kolu Wimbledona 24. nositelja, Finca Jarkka Nieminena. Bio je to uzbudljiv meč pun preokreta, kojeg je Čilić na kraju uspio zaključiti u svoju korist...

Mario Ančić ipak neće biti jedini hrvatski predstavnik u trećem kolu Wimbledona. Danas mu se pridružio Marin Čilić, koji je, po Marijevom "receptu" od jučer, slavio nakon pet setova, protiv Finca Jarkka Nieminena.

Početak današnjeg dvoboja donio je čvrstu igru oba igrača na svoj servis, a Marin je do prvog seta došao zahvaljujući breaku u devetom gemu, nakon kojeg je rutinski završio posao, za konačnih 6:4.

Na gotovo identičan način uzvratio je Nieminen u drugom setu. Pri rezultatu 4:3 iskoristio je mali pad koncentracije našeg tenisača i došao do svog prvog obrata u meču, koji mu je bio dovoljan za poravnanje rezultata.

No, izgubljeni set nije negativno utjecao na Čilićevu igru. Štoviše, Marin vrlo brzo odlazi na velikih 5:1, što se pokazalo kao nedostižan zaostatak za Nieminena, iako je Finac uspio vratiti jedan break zaostatka.

Već u prvoj igri četvrtog seta Marin je propustio 0-40, čime je još jednom vratio svog protivnika u igru. Nieminen je, naime, nakon što je izvukao taj gem, počeo igrati znatno bolje, te je pri rezultatu 3:2 došao do obrata, kojeg je nakon toga potvrdio svojim servisom za 5:2. Marin je tada pokazao sjajan karakter i uspio izboriti tie-break, no ipak nije uspio napraviti i potpuni preokret, tako da je meč otišao u peti set.

Kada je Nieminen, pri rezultatu 1:1, ponovno breaknuo našeg tenisača, činilo se da meč nepovratno odlazi na stranu 24. nositelja. Ipak. Marin je smogao snage za preokret. Već u sljedećem gemu oduzeo je servis Nieminenu, a jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri, Marin je osigurao breakom za konačnih 7:5 u petom setu. Sve u svemu, teška, ali zaslužena pobjeda našeg tenisača.

Čilić će u sljedećem kolu igrati protiv boljeg iz francuskog dvoboja Mathieu - Chardy.

Wimbledon, tenisači, drugo kolo:

Čilić (Hrvatska) - Nieminen (Finska, 24) 6:4, 3:6, 6:3, 6:7(6), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!