Rukomet

Džomba na putu oporavka

Goran Markuš • četvrtak, 26.06.2008.
Džomba na putu oporavka
Foto: Axel Heimken

Dok su se ostali igrači rukometne reprezentacije nakon izvlačenja skupina za svjetsko prvenstvo vratilu u Delnice kako bi nastavili pripreme za nadolazeće Olimpijske igre iskusni Mirza Džomba je bio primoran odraditi nekoliko dana terapija nakon kojih se napokon osjeća spremnim za povratak svojim suigračima, saznajemo sa službenih stranica HRS-a…

"Bilo je nekih problema za operiranim koljenom tako da sam prošli tjedan otišao kod dr. Miškulina. Radio sam dva puta dnevno kako bi se to koljeno smirilo i upravo čekam doktora zbog završnog nalaza nakon čega se odmah vraćam u Delnice. Bitno je što napokon imam osjećaj da u koljenu sve lijepo klizi i da ovog puta više neće biti problema", s osmjehom na licu izjavio je Mirza Džomba.

Džomba je bio upitan i što misli o dobivenoj skupini za Svjetsko prvenstvo na što je otvoreno poručio kako misli da je Lino Červar izabrao pravi put. "Znači, mogli smo izabrati i neku drugu skupinu koja bi nam pružala nešto lakši start pa bi kasnije stigli teži protivnici, no na kraju je svejedno jer ako mislimo doći do kraja moramo dobiti sve protivnike", izjavio je Džomba.

Mirza se osvrnuo i na Olimpijske igre: "Pripreme u Delnicama su već u tijeku, a nakon toga slijedi po 12 dana u Zadru i Crikvenici te završna "glazura" u Zagrebu. U Peking dolazimo desetak dana prije natjecanja kako bi se u potpunosti navikli na klimu i uvjete. Sve u svemu imamo dosta vremena za pripreme, a slično je bilo i prije četiri godine kad smo se pripremali dva mjeseca i došli u Atenu maksimalno spremni. Svi znamo kako je to završilo."

"Činjenica je da će olimpijski turnir biti dosta jači nego u Ateni. Možda će samo dvije utakmice biti nešto lakše dok će se ostalih šest (ako želimo doći do kraja) igrati gol za gol", nastavio je Džomba.

Za kraj intervjua Džomba je upitan kako se nosi sa nesnosnim vrućinama koje mu dodatno otežavaju terapije i pripreme. "Katastrofa. Na terapijama sam svaki dan od 10h-18h tako da ne vidim ni sunca ni mjesec, no sve se to isplati kad se sjetim Olimpijskih Igara. Mislim da bi svatko žrtvovao ljeto samo da ode do Pekinga i onda ništa nije teško", završio je Džomba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!