Nogomet

Iniesta: "A sada želimo pobjedu i u finalu"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.06.2008.
Iniesta: "A sada želimo pobjedu i u finalu"
Foto: Davor Sajko

Po završetku drugog polufinalnog susreta između Španjolske i Rusije daleko sretniji i raspoloženiji bili su španjolski reprezentativci, a zadovoljstvo igrom momčadi, ali i svojom nije mogao sakriti veznjak Barcelone Andres Iniesta...

Španjolci su nakon duge 24 godine posta došli do finala velikog natjecanja, a u polufinalnom se susretu odličnom igrom istaknuo upravo Iniesta. "Ovo je nevjerojatan osjećaj. Izborili smo nastup u finalu i sada želim pobjediti i u njemu. Večeras smo dali sve od sebe i možemo s puno samopouzdanja i vrlo zadovoljni razmišljati o Njemačkoj. Finale će biti utakmica kakvu smo priželjkivali, jedan kvalitetan suparnik i još jedna velika utakmica."

Ništa manje odličan nije bio niti Cesc Fabregas koji je u igru ušao ranije od planiranog umjesto ozlijeđenog Davida Ville. "Bilo je odlično. Stigli smo na prvenstvo sa željom da ga i osvojimo, ali moram reći i kako je izboreno finale velika stvar izborena jako, jako teško. U finalu je sve moguće, no najprije želimo proslaviti ovu pobjedu i tek onda misliti o Njemačkoj. Izbornik odlučuje o mom nastupu od prve minute u nedjeljnom finalu, samo on zna da li me današnja igra primaknula nastupu u startnoj jedanaestorici."

O ozbiljnosti ozljede svog najboljeg strijelca nisu puno znali niti Iniesta niti Fabregas. Iniesta je rekao kako je trenutak u kojem je Villa morao napustiti igru bio težak trenutak za cijelu momčad, dok je Fabregas izjavio kako nije bilo vremena prije njegovog ulaska da sazna koliko je teška ozljeda. "Nisam napadač, ali sam nakon ulaska igrao kao polušpica. Mislim da je to bio dobar potez jer su se prema naprijed lakše kretali i Iniesta i Guiza i David Silva."

Zadovoljstvo postignutim nije mogao sakriti niti strijelac drugog pogotka Daniel Guiza. "Današnja je pobjeda najljepša stvar koja nam se mogla dogoditi. No svakako bi bilo daleko ljepše da slavimo i u nedjelju. I nama i svima u Španjolskoj. Cesc mi je dodao sjajnu loptu i uz malu pomoć sreće u izbjegavanju zaleđa nije bilo teško pogoditi. Koncentriran sam samo na ove trenutke koje proživljavam u reprezentaciji jer sam se cijele sezone pripremao upravo za to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!