Tenis

Mario u četvrtom kolu

Branko Barić • petak, 27.06.2008.
Mario u četvrtom kolu
Foto: EPA

Mario Ančić izborio je plasman u četvrto kolo najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu. Splićanin je bio bolji od petog nositelja, Španjolca Davida Ferrera, čime mu se osvetio za nedavni poraz u nizozemskom s-Hertogenboschu...

Posljednji igrač koji je svladao Rogera Federera na travi sjajno je otvorio susret i odmah stigao do ranog breaka koji je bio presudan za daljnji tijek prvog seta. U tom setu više nije bilo niti jedne prilike za oduzimanje servisa, bilo s jedne, bilo s druge strane, za što je ponajviše zaslužna sjajna igra na servisu hrvatskog tenisača. Više od podatka o 70 posto ubačaja prvog servisa o kvaliteti početnog udarca svjedoči onaj da je u prvom setu osvojio 15 poena nakon 16 ubačenih prvih servisa (94%), pa nije ni čudo što Španjolac nije uspio niti "primirisati" priliku za break.

Drugi set Mario je otvorio po istom receptu – već u prvom gemu oduzima protivniku servis i tu prednost čuva sve do kraja seta. Ferrer je ponovno ostao bez prilike za oduzimanje servisa, a trenutno 43. igrač svijeta imao je na 5:3 svoju drugu break šansu i prigodu da taj set ranije privede kraju, no za konačnu egzekuciju morao je ipak pričekati svoj servis.

Niti u trećem setu Ferrer nije došao do prilike za break, ali ovog puta to nije pošlo za rukom niti Mariju. Set je otišao do tie-breaka, a tamo je bolje krenuo Španjolac i odmah došao do poena na Marijevom servisu. Ančić je uzvratio kod 3:5 i stigao do 5:5, no dalje od toga nije išlo.

Nevolje po Splićanina nastavile su se i u četvrtom setu, budući da se već u prvom gemu morao suočiti s prvim Španjolčevim break prilikama u meču. Uspio se spasiti u tom gemu, kao i u ostalim sličnim situacijama tijekom tog seta. Ukupno je morao spasiti šest break lopti da bi bez izgubljenog servisa ponovno izborio 13. igru. Ovog puta je on dominantno ušao u tie break i serijom poena stigao do 6:1, odakle više nije bilo povratka za petog igrača svijeta.

Ovo je treći susret ove dvojice tenisača u susretima na turnirima iz ATP serije, i oba su otišla na stranu 26-godišnjeg Španjolca. Jedinu pobjedu prije ove Ančić je ostvario 2004. na Challengeru u Boca Ratonu. Sljedeći protivnik našem predstavniku na "svetoj travi" Wimbledona je još jedan Španjolac - Fernando Verdasco, koji je u svom susretu trećeg kola svladao Tomasa Berdycha

Wimbledon, treće kolo: Ančić (Hrvatska) – Ferrer (Španjolska, 5) 6:4, 6:4, 6:7(5), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!