Tenis

Zheng šokirala Ivanović

Branko Barić • petak, 27.06.2008.
Zheng šokirala Ivanović
Foto: EPA

Ono što se moglo nazrijeti u susretu protiv Dechy, već u sljedećem kolu dobilo je konačnu potvrdu. Ana Ivanović nije se nije se najbolje adaptirala na travu i uvjete u All England Clubu, pa smo se tako u ranoj fazi trećeg Grand Slama sezone oprostili od prve tenisačice svijeta i pobjednice ovogodišnjeg Roland Garrosa. Junakinja dana zove se Jie Zheng...

24-godišnja Kineskinja trenutno se nalazi na 133. mjestu na WTA listi, za što je ponajviše kriva ozljeda zgloba zbog koje je propustila cijelu prošlu sezonu. Sve njene patnje došle su na naplatu u njenom trećem nastupu u Wimbledonu, nakon što je u susretu trećeg kola ispratila kući prvu igračicu svijeta i glavnu kandidatkinju za naslov. Sjajno je ušla u susret i vrlo brzo došla do velike prednosti 5:1. Srpkinja pritišće u sljedećem gemu, no Zheng se ne da i spašava četiri break lopte. Svoju prvu set loptu odmah koristi i favoriziranoj protivnici daje do znanja da je i ovom kolu čeka težak posao. U drugom kolu protiv Dechy Ivanović je morala spašavati dvije meč-lopte, a u tome joj je dosta pomogla i sreća.

Zheng je nastavila s odličnom igrom i u drugom setu, pa 20-godišnjoj Beograđanki ovog puta spasa nije bilo. Iako je rezultatski drugi set bio puno neizvjesniji, Kineskinja je cijelo vrijeme bila korak ispred i kontrolirala igru, te sasvim zasluženo došla do 6:4 i uvjerljivo najveće pobjede u karijeri. Sada je izvjesno da će treći Grand Slam sezone dobiti i treću pobjednicu, budući da su Šarapova i Ivanović neočekivano rano završile svoje nastupe.

Drugih većih iznenađenja petog dana turnira u ženskoj konkurenciji nije bilo. Amelie Mauresmo pružila je šestoj nositeljici Sereni Williams dobar otpor tek u prvom setu, no Amerikanka je na koncu sve riješila u dva. Francuskinja se posljednje vrijeme dosta muči s formom i ozljedama, pa nije bilo za očekivati da ove godine može konkurirati za velike stvari u Wimbledonu. Svetlana Kuznjecova u dva je seta seta apsolvirala češku kvalifikanticu Barboru Zahlavovu, isto kao i Agnieszka Radwanska Anastasiu Pavliučenko, Anna Čakvetadze Evgeniju Rodinu, te Nicole Vaidišova Casey Dellaquu.

Od očekivanih rezultata jedino lagano odskače pobjeda Amerikanke Bethanie Mattek protiv 11. nositeljice Marion Bartoli u dva seta. 69. igračica svijeta uživa u najboljem Grand Slam nastupu u karijeri, budući da su joj do sada najveći dosezi bili porazi u drugim kolima. U četvrto kolo prošla je i 15. nositeljica Agnes Szavay nakon što je u tri seta svladala Španjolku Anabel Medinu Garrigues.

Wimbledon, treće kolo, rezultati:: S. Williams (SAD, 6) – Mauresmo (Francuska, 29) 7:6(5), 6:1, Zheng (Kina) – Ivanović (Srbija, 1) 6:1, 6:4, Kuznjecova (Rusija, 4) – Zahlavova (Češka, Q) 6:2, 6:4, Radwanska (Poljska, 14) – Pavliučenkova (Rusija, Q) 6:3, 6:2, Čakvetadze (Rusija, 8) – Rodina (Rusija) 6:4, 6:3, Mattek (SAD) – Bartoli (Francuska, 11) 6:4, 6:1, Szavay (Mađarska, 15) – Garrigues (Španjolska) 7:6(5), 2:6, 6:2, Vaidišova (Češka, 18) – Dellaqua (Australija) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!